Raportoinnin ajankohtaispäivä tulee taas!
Raportoinnin ajankohtaispäivässä kokoonnumme tuttuun tapaan Vanhalle ylioppilastalolle kuulemaan ja keskustelemaan vastuullisuus- ja kestävyysraportoinnin ajankohtaisista teemoista, raportoinnin hyödyistä ja hyödyntämisestä sekä vastuullisuuden entistä tiiviimmästä integroimisesta strategiaan ja operatiiviseen toimintaan.
Raportoinnin ajankohtaispäivässä kuulemme puheenvuorot
- kestävyysraportoinnin nykytilasta ja vaatimuksista Suomessa, Euroopassa ja kansainvälisesti
- sijoittajien kestävyys- ja raportointiodotuksista
- kestävyysraportoinnin hyödyistä ja vaikutuksista yrityksille
- tekoälyn roolista kestävyystyön kirittäjänä
Vastuullisuus- ja kestävyysraportoinnin merkitys yritysten vastuullisuustyössä korostuu vuosi vuodelta. Toisaalta kestävyysraporttiin kerättyä tietoa hyödynnetään yhä enemmän myös yritysten omassa strategiatyössä ja liiketoiminnan kehittämisessä. Näin vastuullisuus parhaimmillaan lähenee liiketoimintaa ja raportointikin alkaa täyttää sille asetettuja perimmäisiä odotuksia liiketoiminnan kestävyyden ohjaamisen kautta.
Samaan aikaan sidosryhmien odotukset ja tietotarpeet yrityksiä kohtaan kasvavat edelleen. Yritysten odotetaan osallistuvan ympäristökriisien, ihmisoikeusongelmien, epätasa-arvon ja korruption ehkäisemiseen ja ratkaisemiseen sekä kertovan toimistaan läpinäkyvästi ja vertailukelpoisesti.
Ensimmäiset yritykset ovat raportoineet toiminnastaan kestävyysraportointidirektiivi CSRD:n Corporate Sustainability Reporting Directive CSRD) ja eurooppalaisten kestävyysraportointistandardien (ESRS, European Sustainability Reporting Standards) mukaisesti tilikaudesta 2024. Jatkossa raportointivelvollisuus laajenee ainakin suuriin yhtiöihin. CSRD-raportointi on kaikille vielä suhteellisen uutta – ja muutosvaihe jatkuu edelleen.
EU-komission Omnibus-aloitteen myötä raportointivelvoitteiden aikatauluja siirretään, kestävyysraportointistandardeja selkiytetään ja mahdollisesti myös raja-arvoja muutetaan. Samanaikaisesti eurooppalaiset standardit ovat kansainvälisten kestävyysraportointistandardien (International Sustainability Standards Board ISSB) ja useiden EU:n ulkopuolisten maiden kansallisten vastuullisuusraportointivaatimusten ja -ohjeistusten (esim. Japani) benchmarkina.
Tervetuloa syksyn odotetuimpaan raportointitapahtumaan kuulemaan viimeisimmät käänteet!
Tarkempi ohjelma julkaistaan pian.
Kenelle
Tilaisuus on suunnattu erityisesti
- yritysten kestävyysraportoinnista vastaaville asiantuntijoille
- kestävyysasioista kiinnostuneille talouden raportoinnista vastaaville
- vastuullisuusasioista vastaaville ja kiinnostuneille johtajille.
Tilaisuus on avoin FIBSin jäsenille sekä median edustajille. Paikan päälle voi ilmoittautua max 2 henkeä/ organisaatio. Online osallistumisessa ei osallistujamäärärajoitusta.
Toteutustapa
Tilaisuus järjestetään hybridinä: voit ilmoittautua joko paikan päälle tai striimauksen seuraajaksi. Paikan päällä paikkoja on rajoitetusti.
Tallenne
Ilmoittautumalla saat myöhemmin linkin tapahtuman tallenteeseen sähköpostitse.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Perus -palveluun ja on median edustajille maksuton.
Peruutusmahdollisuus
Läsnäosallistumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisen vahvistusviestistä löytyvän linkin kautta viimeistään 48 tuntia ennen tilaisuuden alkua, vai sen jälkeen sähköpostitse fibs (at) fibsry.fi. Lisätietoa FIBSin tilaisuuksien käytännöistä ja peruutusehdoista löydät ilmoittautumislomakkeen lopusta löytyvän linkin kautta. Veloitamme peruuttamattomista paikan päälle ilmoittautumisista 150 € + alv/tilaisuus.
Etäosallistumisen voi perua maksutta.
Lisätietoa
fibs@fibsry.fi, 040 865 1285
Yhteistyössä

FIBS pidättää oikeuden muutoksiin.