Hyvää maailman vesipäivää!

22 maaliskuuta 2020

Vesi on luonnon monimuotoisuuden lisäksi toinen teema, joka on FIBSin Yritysvastuututkimuksen mukaan kaukana yritysten vastuullisuustoiminnan prioriteettilistojen kärjestä.

Kyse ei ole pelkästään kaukaisista toimitusketjuista, vaan vesipulasta kärsitään myös Euroopassa ja Suomessa.

Veden saatavuus ja laatu ovat kuitenkin kriittisiä lähes jokaisen yrityksen toiminnan kannalta. Kyse ei ole pelkästään kaukaisista toimitusketjuista, vaan vesipulasta kärsitään myös Euroopassa ja Suomessa: viime syksynä pitkään jatkunut kuivuusjakso johti Petäjävedellä veden käytön säännöstelyyn, ja Rein-joen matala vesitilanne on vaikuttanut jo useampana vuonna monien saksalaisten yritysten toimintaan sekä koko Saksan taloustilanteeseen. Samalla sijoittajia kannustetaan kiinnittämään huomiota vesiriskeihin ja panostamaan aktiiviseen omistajuuteen myös vesiasioissa.

Tämän vuoden 22.3. vietettävän vesipäivän teema on vesi ja ilmastonmuutos – linkittyväthän teemat ilmeisellä tavalla toisiinsa. Järjestimme FIBS Partneri CDP:n kanssa syksyllä webinaarin vesivastuullisesta liiketoiminnasta, jossa tutustuttiin WWF:n vesiriskityökaluun, ja Aalto-yliopiston tutkijatohtori Suvi Sojamo esitti businesscasen vesivastuullisuudelle suomalaisyrityksissä. Kannattaa tutustua!

Angelina Kuokkanen
Ympäristövastuun koordinaattori, FIBS
angelina.kuokkanen@fibsry.fi

Ympäristövastuu
close