”Kestävää liiketoimintaa ei voi tehdä omassa kuplassaan”

10 marraskuuta 2020

Maailmaa muuttavat kumppanuudet oli teemana FIBSin Yritysvastuu nyt! -tapahtumassa 10.11. joka järjestettiin tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti.

Teeman ajankohtaisuudesta kertoo paljon osallistujamäärä – lähes 400 henkeä – ja myös moninaisuus: mukana oli yritysten lisäksi runsaasti myös muun muassa julkisen sektorin, järjestöjen ja yliopistojen edustajia.

Tapahtumassa jaettiin käytännön esimerkkejä kestävään kehitykseen tähtäävistä yritysten ja muiden toimijoiden välisistä kumppanuuksista, jotka paitsi auttavat yrityksiä tunnistamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös innovoimaan uusia ratkaisuja, myös poikkeustilanteissa.

”Kestävää liiketoimintaa ei voi tehdä yksin omassa kuplassaan, eikä varsinkaan kriisitilanteissa. Tämä on tullut selväksi kaikille koronapandemian myötä. Kun maailma mullistuu, tarve toimialarajat ylittäville yhteistyömalleille ja innovatiivisille kumppanuuksille on valtava,” sanoi FIBSin toimitusjohtaja Kimmo Lipponen tapahtuman avauspuheessaan.

Esimerkkejä kestävistä kumppanuusmalleista jakoivat Finnpartnership, Kaupan liitto, MTK, PEFC, Sitra, Neste Oyj, The Upright Project sekä Alliance to End Plastic Waste.

Yritysesimerkkien lisäksi konkreettisista kehittämistyökaluista ja -käytännöistä esillä olivat muun muassa Kaupan liiton Uusiutuva kauppa 2035 -tiekartta, PEFCin metsäsertifiointijärjestelmä, Sitran vastuullisen datan käytön ja jakamisen tietopaketti, Upright Projectin Nettovaikutusmalli, MTK:n ohjelmat ilmaston, luonnon moniuotoisuuden ja vesiensuojelun osalta sekä Finnpartnershipin Matchmaking-palvelut.

Tapahtumassa esiteltiin myös laajamittainen kansainvälinen kumppanuushanke Alliance to End Plastic Waste, joka tuo yhteen yritykset, sijoittajat, järjestöt ja valtiolliset toimijat tavoitteenaan vähentää valtameriin päätyvän muoviroskan määrää miljoonilla tonneilla vuoteen 2025 mennessä yli 100 kaupungissa. Tähän mennessä lähes 50 yritystä on sitoutunut sijoittamaan allianssin kehittämishankkeisiin yhteensä 1,5 miljardia dollaria sekä osallistumaan käytännön ratkaisujen innovointiin.

Yritysvastuu nyt! Maailmaa muuttavat kumppanuudet -tapahtuman järjestivät yhteistyössä FIBS, Finnpartnership, Kaupan liitto, MTK, PEFC ja Sitra. Tilaisuuden viestintäkumppaneina olivat Elintarviketeollisuusliitto ry, Finsif, Motiva Oy, Turun kauppakamari, Palta ja ympäristöministeriö.

Tapahtuman puheenvuorot ovat katsottavissa myöhemmin myös tallenteena, löydät linkit tallenteisiin FIBSin uutishuoneesta.

Lisätietoa: Kimmo Lipponen, toimitusjohtaja, FIBS, 040 758 7247, kimmo.lipponen@fibsry.fi

 

 

 

 

Muut teemat
close