Metsähallituksen Terhi Koipijärvi FIBSin hallituksen puheenjohtajaksi

24 marraskuuta 2021

FIBSin ylimääräisessä jäsenkokouksessa 23.11.2021 valittiin FIBSin uusi hallitus ja hyväksyttiin FIBSin päivitetyt säännöt, uusi toiminnan tarkoitus, toimintastrategia vuosille 2022-2025 sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2022.

FIBSin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi ja varapuheenjohtajaksi Valmetin vastuullisuusjohtaja Laura Puustjärvi.

Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Marimekon Sustainability Manager Marjut Lovio, Suomen Unicefin yritysyhteistyön johtaja Outi Mikkonen ja Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Hallituksen jäseninä jatkavat Metso Outotecin Director, Sustainable Business Development Kaisa Jungman, Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntajohtaja Lea Rankinen ja KPMG:n partneri Tomas Otterström.

FIBSin hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksen jäsenet valitaan riippumattoman nimitysvaliokunnan ehdotuksen pohjalta. Uuden nimitysvaliokunnan jäseniksi kokouksessa valittiin Deloitten vastuullisuusliiketoiminnan partneri Anne-Maria Flanagan, Anne Larilahti, Skanskan Executive Vice President Kirsi Mettälä ja Stora Enson SVP Sustainability, Wood Products Johanna Pirinen.

FIBSillä on jatkossa kaksi jäsenkokousta vuosittain – Olemassaolon tarkoituksen määritelmä korvaa FIBSin vision ja mission

FIBSin sääntöjen päivityksen myötä FIBSissä siirrytään kahden jäsenvuosikokouksen rytmiin: kevätkokous on muodollinen tilinpäätöskokous ja syyskokouksessa aiheena ovat seuraavan vuoden budjetti, toimintasuunnitelma ja hallituksen henkilövalinnat.

FIBSin visio ja missio korvataan FIBSin toiminnan tarkoituksen kuvauksella: ”Vauhditamme vastuullisuuden tekijöitä kohti kestävämpää maailmaa.”

FIBSin uuden strategian mukaan toiminta painottuu mahdollisimman konkreettiseen jäsenyritysten ja -organisaatioiden tukemiseen arjen vastuullisuushaasteissa (ml. koulutukset ja verkostoituminen). Pääkeinoina ovat korkealaatuiset ja ajankohtaisia yritysvastuun teemoja käsittelevät tilaisuudet ja valmennukset.

Vuoden 2022 ohjelmassa yli 70 tilaisuutta

FIBSin jäsenpalveluihin on tehty pieniä päivityksiä, mutta jatkossakin FIBSin palveluiden ytimenä ovat monipuoliset, laadukkaat ja ajankohtaisia näkökulmia esiin nostavat tilaisuudet valmennuksista webinaareihin.

Tulevan vuoden tilaisuusohjelmiston teemoina ovat mm. monimuotoisuuden johtaminen, ihmisoikeudet, biodiversiteetti, ilmastonmuutos, ympäristöjohtaminen, vastuullisuusraportointi ja digitalisaatio. Tilaisuuksien lisäksi palveluihin sisältyvät mm. yritysvastuujohtajien ammattiverkosto ja kevytmentorointiohjelma.

Lisätietoa

Kimmo Lipponen, toimitusjohtaja, FIBS, 040 758 7247, kimmo.lipponen@fibsry.fi

FIBSin toiminta
close