Monimuotoisuuspäivä 2024 -tapahtumassa pohditaan ratkaisuja ajankohtaisimpiin työelämähaasteisiin

3 toukokuuta 2024

Monimuotoisuuspäivä 2024 -tapahtuma kokoaa 21.5.2024 yritysten ja muiden organisaatioiden asiantuntijat Helsingin Kulttuurikasarmille pohtimaan ratkaisuja työelämän ajankohtaisimpiin monimuotoisuus-, yhdenvertaisuus- ja inkluusiokysymyksiin eli DEI-teemoihin (diversity, equity, inclusion).

Perinteisen seminaarin sijaan tapahtuman ytimessä on kolme työpajaa, joissa teemoina ovat ulkomaalaisten työllistäminen, johdon rooli monimuotoisuustyössä sekä monimuotoisuustyökalut.

  • Työpajoissa osallistujat jakavat tietoa ja ideoivat ratkaisuja ulkomaalaisten työllistämisen tehostamiseksi, miten vahvistaa johdon roolia monimuotoisuustyössä sekä mitä käytännön työkaluja DEI-työn tueksi on olemassa. Teemat on määritelty tapahtumaan ilmoittautuneiden toiveiden mukaisesti.
  • Dialogipeli-osiossa osallistujat voivat korttipelin avulla harjoitella rakentavaa ja osallistavaa keskustelua monimuotoisuudesta. Pelin esittelevät Topaasian asiakkuusvastaava Joonas Laine ja Teknologiateollisuuden johtava asiantuntija Jenni Pitkänen.
  • Kokemusasiantuntijoiden puheenvuorossa äänessä ovat Hoiwan toimitusjohtaja Fadumo Ali sekä Startup Refugeesin viestintä- ja brändipäällikkö Sabrin Falhi.
  • Alustuspuheita pitävät päivän aikana muun muassa Includia Leadershipin toimitusjohtaja Jonna Louvrier, Startup Refugeesin Head of Partnership Maiju Mitrunen ja Live-säätiön yhteyspäällikkö Pirjo Poutala.
  • Vastuullisuusstudiossa keskustellaan innovatiivisista monimuotoisuusratkaisuista Swecon, vakuutusyhtiö Ifin ja Helsingin kaupungin edustajien kanssa. Puhetta johtaa Oikotien asiakkuuspäällikkö Matti Laakso.

Päivän tarkempi ohjelma ja kaikki puhujavieraat julkaistaan lähiviikkojen aikana verkkokalenterissamme.

Osallistaminen monimuotoisuustyön ja -päivän ytimessä

Monimuotoisuuspäivän punaisena lankana on osallistaminen, kertoo tapahtumaa luotsaava FIBSin yritysvastuuasiantuntija Greta Andresson.

”Haluamme nostaa tapahtumassa esiin erityisesti sen miten paljon merkityksellisempää on olla osallistuja kuin sivustakatsoja. Yrityksissä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kehitetään toimintatapoja, jotka mahdollistavat kaikkien täysipainoisen osallistumisen työpaikalla.”

”Monimuotoisuuspäivä pyrkii myös vahvistamaan yhdessä tekemistä ja verkostoitumista, sillä monimuotoisuus koskettaa kaikkia työyhteisöjä, ja siksi sen ratkaisutkin ovat parhaimmillaan yhteisiä.”

Monimuotoisuuspäivä on avoin myös median edustajille

Toimittajille Monimuotoisuuspäivä tarjoaa

  • harvinaisen tilaisuuden päästä tapahtuman työpajoihin mukaan kuulemaan, mitkä asiat askarruttavat suomalaisia yrityksiä juuri nyt kolmen ajankohtaisen DEI-teeman osalta
  • mahdollisuuden löytää uusia näkökulmia yritysten DEI-toimintaan, mikä voi parhaimmillaan tuoda ratkaisun kasvavaan työvoimapulaan ja muihin akuutteihin liiketoimintahaasteisiin.

Yhteistyössä mukana monimuotoisuuskentän keskeiset toimijat

FIBS on suunnitellut Monimuotoisuuspäivän ohjelman yhdessä kuuden alan merkittävän toimijan kanssa, jotka myös osallistuvat eri tavoin päivän ohjelman toteutukseen. Mukana ovat Ami-säätiö, Includia Leadership, Live-säätiö, Oikotie Työpaikat, sosiaali- ja terveysministeriö ja työeläkeyhtiö Varma.

Lisätietoa: fibs@fibsry.fi

Sosiaalinen vastuu
close