Tyhjä puhe pois – No Bullsh*t! tapahtuma haastaa viherpesun

5 syyskuuta 2022

Kuusi suomalaista keskeistä elinkeinoelämän toimijaa järjestää ensimmäistä kertaa yhdessä konkreettisiin vastuullisuustekoihin keskittyvän tapahtuman. No Bullsh*t -tapahtuma järjestetään Pikku-Finlandiassa Helsingissä 6.9.2022.

Järjestäjäorganisaatiot ovat FIBS, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto, Keskuskauppakamari, Business Finland ja Design Forum Finland.

Tapahtuma syntyi järjestäjien ja niiden jäsenten halusta laittaa vauhtia suomalaisten yritysten vastuullisuussiirtymään konkreettisten esimerkkien jakamisen ja maailman parhaan asiantuntemuksen avulla.

”Tulevaisuuden markkinat kuuluvat yrityksille, jotka rakentavat bisneksensä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden varaan. Muut kuihtuvat pois. Yritysten menestyksen kannalta vastuullisuuspuhe on täysin turhaa, jos puhe ei muutu käytännön teoiksi ja bisnekseksi”, sanoo tapahtuman moottori ja Perheyritysten liiton kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtaja Ia Adlercreutz.

“No Bullsh*t! haluaa ravistella yrityksiä siirtymään sanoista tekoihin, tarjota uuden foorumin verkostoitumiselle ja uusien ideoiden synnylle”, sanoo Adlecreutz .

Suomen ulkopuolelta sysäyksiä ajatteluun tapahtumassa antavat kovan luokan kokeneet yritysjohtajat, kuten globaalin elintarvikejätin Danonen entinen toimitusjohtaja Emmanuel Faber ja vastuullisen omistajuuden alalla pätevöitynyt, norjalaisen Canica-sijoitusyhtiön omistajiin lukeutuva Camilla Hagen-Sørli. Canican portfolioon kuuluu merkittäviä ja suomalaisillekin tuttuja yrityksiä, kuten Orkla ja Anora.

YK:n Glasgow’n ilmastokokous perusti marraskuussa 2021 uuden neuvoston (International Sustainability Standards Board), jonka ensimmäisenä johtajana Faber aloitti viime joulukuussa. Neuvoston tarkoitus on kehittää yritysten vastuullisuuteen liittyvän tulosraportoinnin standardeja kansainvälisesti.

Konkretiaa tapahtuma tarjoaa käytännön yritysesimerkkien kautta. Kokemuksiaan jakavat muun muassa Kiilto, Valio, Vaisala, St1 ja Genelec ja Rester. Tarjolla on ajatuksen ruokaa vastuullisuuden johtamiseen ja kestäviin innovaatioihin.

Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä. Yrityskumppaneina ovat Kone, Ahlström Capital, ST1, OP, Dog Design, Fjord ja Vincit.

Lisätietoa tapahtumasta: Ia Adlercreutz, No Bullsh*t -tapahtuman järjestäjien edustaja, ia@co-founders.com, +358 50 5993832

Medialle: Median edustajat voivat seurata ulkomaisia asiantuntijaesiintymisiä etänä pyytämällä akkreditoinnin: Raine Tiessalo, viestintäpäällikkö raine.tiessalo@perheyritys.fi, +358 50 4355 898

Taloudellinen ja hallinnollinen vastuu
close