Vastuullisuusraportointikilpailu 2019 – osallistu 14.6. mennessä

6 kesäkuuta 2019

Nyt on taas mahdollista osallistua vastuullisuusraportointikilpailuun ja testata yrityksenne raportoinnin taso. Kuten viime vuonnakin, voitte itse päättää osallistumisestanne.

Kilpailuun kannattaa osallistua, sillä parhaimmat raportoijat julkistetaan taas syksyllä tulostilaisuudessa.

Kisa on erinomainen mahdollisuus lisätä oman vastuullisuusraportoinnin näkyvyyttä. Samalla saatte tietoa muiden osallistujien käytännöistä, sillä tulokset jaetaan anonyyminä vastanneiden kesken. Lisäksi kilpailu antaa järjestäjille tilaisuuden luoda katsaus raportoinnin nykytilaan ja tasoon, mikä puolestaan edistää raportoinnin parhaita käytäntöjä Suomessa.

Kilpailu on maksuton ja avoin kaikille vastuullisesta toiminnastaan raportoiville – niin pienille ja suurille yrityksille kuin julkisen sektorin eri toimijoille kunnallisista liikelaitoksista julkisomisteisiin yhtiöihin.

Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä itsearviointilomake 14.6.2019 mennessä. Voit täyttää lomakkeen joko suomeksi tai englanniksi.

Vastaamiseen kuluu noin 15–30 minuuttia. Vastaukset käsitellään luottamuksellisina ja tulokset esitellään anonyymeinä.

Tarkempia tietoja kilpailun tavoitteista ja käytännöistä löydät viestin lopusta.

Kilpailun järjestävät: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, CLC, FIBS, Finsif, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ja Ympäristöministeriö.

Lisätietoja kilpailusta antavat:

Annina Kaukonen, annina.kaukonen@fi.ey.com
Emmy Simons, emmy.simons@fi.ey.com

Read the invite in English

Vastuullisuusraportointikilpailun tavoitteet ja käytännöt

Vastuullisuusraportointikilpailun keskeisenä tavoitteena on tarkastella vastuullisuusraportoinnin nykytilaa ja kehityspiirteitä sekä tuoda esille uusia parhaita käytäntöjä ja suuntauksia. Viime vuosina raportointiin ovat vaikuttaneet erityisesti esimerkiksi uudet viitekehykset kuten TCFD, SDG ja tänä vuonna näemme toistamiseen, miten NFI-laki on vaikuttanut vastuullisuusraportointiin.

Kilpailussa on arvioitu yritysvastuun raportointia Suomen pörssiyhtiöistä ja muista mukaan ilmoittautuneista yrityksistä ja organisaatioista jo vuodesta 1996 alkaen. Tänä vuonna kokonaiskilpailun voittajan lisäksi palkitaan voittajat kategorioissa: ilmastonmuutos, ihmisoikeudet ja yritysten arvonluonti.

Arvioinnin kohteena on yksinomaan yritysten ja organisaatioiden julkinen raportointi, ei niiden vastuullisuustoiminta. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä itsearviointilomake. Raportit pisteytetään itsearviointilomakkeen vastausten pohjalta. Itsearviointilomakkeen validointi toteutetaan riippumattoman tilintarkastajaryhmän toimesta ja se perustuu ennalta laadittuun arviointikehikkoon sekä itsearviointilomakkeen pisteytykseen. Itsearviointilomakkeessa ilmastonmuutos kategoria pisteytetään erikseen.

Kilpailun tuomaristo saa tilintarkastajayhteisöltä pisteytykset ja yhteenvedot raporttien sekä itsearviointilomakkeiden analyysistä ja valitsee yleisten raportointiperiaatteiden mukaan kilpailun parhaat. Lisäksi muutamien sidosryhmien (taloustoimittajat, sijoittajat ja analyytikot, opiskelijat, kansalaisjärjestöt) edustajat arvioivat osallistujien raportoinnin parhaimmistoa ja nimeävät omien kriteeriensä pohjalta parhaat yritysvastuun raportit. Parhaat raportoijat julkistetaan syksyllä 2019 tulostilaisuudessa, jonka ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Vuoden 2019 kilpailu toteutuu, mikäli riittävä määrä yrityksiä ilmoittautuu täyttämällä itsearviointilomakkeen. Kaikki vastanneet saavat joka tapauksessa oman kyselynsä tulokset.

Raportointi ja lainsäädäntö FIBSin toiminta
close