Yritysten nettovaikuttavuus: Mitä, miksi ja miten? 

3 toukokuuta 2023

Pohjautuuko liiketoimintamme ydin kestävälle arvontuotolle planeettamme rajat huomioiden? Olemmeko tällä hetkellä isossa kuvassa enemmän osa ongelmaa vai ratkaisua ilmastokriisin, luontokadon ja kasvavan eriarvoisuuden haasteiden edessä? Mitä teillä vastataan näihin kysymyksiin ja millä perusteella?

Pelkkä haittojen vähentäminen ei enää riitä.

Kysymykset eivät ole helppoja, eikä niiden ole tarkoituskaan olla. Kasvavan sääntelyn kirittämän yritysvastuun ja sen raportoinnin kehittämisen lisäksi meidän tulee ymmärtää yhtiöissä yhä paremmin liiketoimintamme koko arvoketjua ja sen nettovaikutuksia yhteiskuntaan, ympäristöön, tietoon ja terveyteen​. Pelkkä haittojen vähentäminen ei enää riitä.

Sijoittajat ja rahoittajat ovat entistä kiinnostuneempia tuottojen ja ESG-mittareiden lisäksi siitä, tuottaako yhtiö hyvää sidosryhmilleen ja mainetta sijoittajille huomennakin ja mikä on koko toimialan tulevaisuudenkestävyys rajusti muuttuvassa maailmassamme.

Ulkopuolista näkökulmaa yhtiöiden omiin vastuullisuusviesteihin kaipaa myös moni työpaikkaa vaihtava asiantuntija ja ammattilainen. Käytämme elämästämme merkittävän osan työssä. Se aika on monelle elämänaikaisten investointien isoimpien joukossa. Mielellään sen investoi niin, että työn tekemisen jälkeen maailma on hieman parempi paikka.

Tekoäly tarjoaa vaikuttavuuteen ulkopuolisen näkökulman

Yksi tarkastelutapa yritysten kokonaisvaikuttavuuteen on partnerimme, suomalaisen The Upright Project yrityksen kehittämä tekoälyyn pohjautuva laskentamalli. Uprightin verkkosivuilta löytyy jo nyt avointa dataa yli 10 000 yhtiön kokonaisvaikuttavuudesta. Mallilla on mitattu jo yli 25 000 yrityksen nettovaikutukset  maailmanlaajuisesti.  Pörssiyhtiöt Suomessa ja maailmalla hyödyntävät mittaustuloksia etenkin sijoittajaviestinnässään.
 
7.6.2023 järjestettävässä tilaisuudessamme kuulet, miksi nettovaikuttavuudesta pitäisi olla juuri nyt kiinnostunut. Samalla kuulet FIBSin 212 jäsenyrityksen yhteenlasketun nettovaikuttavuuden mittaroinnin tulokset.

Paikan päällä tuloksista ovat kertomassa Uprightin CEO Annu Nieminen ja VP, Corporate Business Markus Weckman. Paneelikeskustelussa kokonaisvaikuttavuuden tarkastelun erilaisia puolia pohtivat FIBSin Kimmo Lipposen johdolla Kati Ihamäki (Vice President Sustainability, Fiskars Group), Päivi Koivisto (Vice President Sustainability, Cargotec) sekä Terhi Koipijärvi (johtava neuvonantaja, Miltton, Board member, Metso Outotec & Ponsse).

Tervetuloa mukaan, tilaisuus on avoin FIBS jäsenilleLue lisää ja ilmoittaudu

Lisätietoa: Marja Kurkela, yritysvastuuasiantuntija, FIBS, marja.kurkela@fibsry.fi

Muut teemat
close