Uusi Yritysvastuu 360 -työkalu auttaa mittaamaan millä mallilla oma vastuullisuustyö on

1 marraskuuta 2023

Vastuullisuudesta, luontokadosta ja kiertotaloudesta puhutaan niin paljon ja niin kirjavin termein, että monessa yrityksessä jää hämäräksi se, mitä näille asioille sitten oikeasti pitäisi tehdä.

FIBS ryhtyi ratkomaan ongelmaa yhdessä Excellence Finlandin kanssa kehittämällä uuden  Yritysvastuu 360 -arviointityökalun, jonka avulla niin yritykset kuin muutkin organisaatiot pystyvät mittaamaan laajasti ja helposti, millä mallilla oma vastuullisuustyö on.

Työkalu huomioi kestävyysraportointia koskevan CSRD-direktiivin vaatimukset, jotka tulevat voimaan 1.1.2024. Direktiivin pakolliset määräykset vastuullisuudesta koskevat ensin suuryrityksiä, mutta alihankintaketjujen kautta direktiivin vaatimukset leviävät nopeasti myös pk-yrityksiin. Siksi uusi järjestelmä onkin suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, joihin direktiivi tulee vaikuttamaan viimeistään vuonna 2025. Järjestelmän avulla yrityksissä pystytään tarkastelemaan omaa vastuullisuustasoa suhteessa direktiivin vaateisiin. Yritykset saavat myös suosituksia vastuullisuutensa kehittämiseen – siis eräänlaisen polun eteenpäin.

Uusi yritysvastuun arviointijärjestelmä on saatavilla alkuvuodesta 2024, mutta se esilanseerataan Laatupäivä 2023 -tapahtumassa 15.11.2023. FIBSin jäsenet voivat seurata tilaisuutta striimattuna – lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoa: fibs@fibsry.fi

FIBSin toiminta
close