Kohti kestävämpää maailmaa

FIBS (Finnish Business & Society) on Pohjoismaiden suurin yritysvastuuverkosto. Tarkoituksemme on vauhdittaa vastuullisuuden tekijöitä kohti kestävämpää maailmaa.

Olemme jo yli 20 vuoden ajan auttaneet suomalaisia yrityksiä yhdistämään vastuullisuuden ja liiketoiminnan käytännön tasolla.

Uskomme, että planeettamme ja hyvinvointimme kannalta suurimmat ongelmat ilmastonmuutos, luontokato ja eriarvoistumisen lisääntyminen voidaan ratkaista kestävän ja vastuullisen liiketoiminnan keinoin.

FIBS tuo yhteen yritykset ja yritysten sidosryhmät

FIBSin keskeinen tehtävä on tuoda yritykset ja yritysten sidosryhmät yhteen jakamaan tietoa yritysvastuun parhaista käytännöistä ja ratkaisuista. FIBS onkin ainutlaatuinen toimija yritysvastuun kentällä monimuotoisen jäsenistönsä ansiosta: verkostossamme on mukana jo yli 400 yritystä ja organisaatiota, näiden joukossa muun muassa Suomen 10 suurinta yritystä sekä kymmenittäin yritysten keskeisiä sidosryhmiä kansalaisjärjestöistä yliopistoihin ja julkisen sektorin toimijoihin.

Tilaisuuksissamme yritysten edustajat voivat keskustella paitsi eri toimialojen yritysten myös muiden yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa keinoista tehdä vaikuttavampaa liiketoimintaa ja löytää näin uusia näkökulmia vastuullisuustyönsä tueksi. Teemme myös laaja-alaista yhteistyötä niin kotimaassa kuin alan kansainvälisten vastuullisuusverkostojen, kuten WBCSD:n kanssa.

Tarjoamme parhaat keinot kehittää kestävää liiketoimintaa

FIBS on Suomen johtava yritysvastuutilaisuuksien tuottaja: järjestämme vuosittain kymmeniä tilaisuuksia ajankohtaisista vastuullisuusteemoista webinaareista valmennuksiin. Tilaisuuksissamme voit tutustua alan uusimpiin työkaluihin ja käytäntöihin huippuasiantuntijoiden johdolla, kuulla inspiroivia käytännön esimerkkejä eri toimialoilta ja jakaa tietoa ja kokemuksia. Tämän lisäksi palveluihimme sisältyy kattava uutis- ja tietopalvelu tutkimusraporteista uutiskirjeisiin, julkaisuista webinaaritallenteisiin.

FIBSin palveluiden avulla:

 • Voit kouluttautua ajankohtaisimmissa yritysvastuukysymyksissä
 • Opit yhdistämään vastuullisuuden ja liiketoiminnan käytännön tasolla
 • Pysyt ajan tasalla yritysvastuun tilasta, parhaista käytännöistä ja ratkaisuista
 • Saat inspiraatiota tutkimuksista ja muista sisällöistä
 • Voit kehittää valmiuksia uudistavaan liiketoimintaan
 • Voit verkostoitua ja löytää vertaistukea
 • Voit kasvattaa mainetta vastuullisuuteen panostavana yrityksenä

FIBSin jäsenet voivat valita itselleen parhaiten sopivan palvelukokonaisuuden: FIBS Perus tai FIBS Pro -palvelun. Kaikki jäsenet voivat lisäksi halutessaan hakea mukaan FIBS Partneri -ohjelmaan.

Katso täältä tarkempia tietoja FIBSin vuoden 2024 palveluista.

FIBS-jäsenyys on merkittävä sisäisen koulutuksen tuki, henkilöstöetu ja rekrytointivaltti

FIBS-jäsenyys on merkittävä henkilöstöetu ja kustannustehokas tapa kehittää niin työntekijöiden kuin koko yrityksen osaamispääomaa ja työtyytyväisyyttä: FIBS Pro ja FIBS Perus -palvelukokonaisuuksiin sisältyvät tilaisuudet ja muut palvelut ovat jäsenyritystemme jokaisen työntekijän käytettävissä. Niistä hyötyvät niin ylin johto kuin eri liiketoimintojen henkilöstö työnkuvasta riippumatta.

Jäsenyyttä voi hyödyntää myös työnantajamaineen rakennuksessa ja rekyrtointiviestinnässä: yhä useampi työnhakija odottaa työnantajilta sitoutumista ja käytännön tekoja vastuullisuuden osalta. FIBS-jäsenyys ja siihen sisältyvät kouluttautumismahdollisuudet kannattaa nostaa esiin myös rekrytointien yhteydessä.

FIBSin jäsentyytyväisyys on huippuluokkaa

Jäsentyytyväisyys on kaiken toimintamme lähtökohta. Keräämme systemaattisesti tietoa jäsenistömme näkemyksistä tilaisuuspalautteiden sekä vuosittaisten jäsentyytyväisyyskyselyiden kautta.

FIBSin vuoden 2023 jäsentyytyväisyyskyselyn kaikkien vastaajien antama kokonaisarvosana FIBSin toiminnalle oli 4,1/5. Peräti 98 % vastaajista suosittelisi FIBSiä yritysvastuualan kollegalleen.

Liity FIBSin jäseneksi tai nosta jäsenyytenne uudelle tasolle

FIBSin jäseneksi voivat liittyä kaikki yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat edistää vastuullista liiketoimintaa.

Täytä jäsenhakulomakkeemme ja valitse lomakkeesta omalle organisaatiollenne parhaiten sopiva palvelukokonaisuus: FIBS Pro tai FIBS Perus -palvelu. FIBS Pro -palveluun sisältyvät FIBS Perus -palvelut. Tietoa FIBSin jäsenmaksuista löydät täältä ja FIBSin jäsenkäytännöt ja säännöt täältä.

Jos organisaationne on jo FIBSin jäsen, mutta haluatte saada jatkossa käyttöönne kaikki FIBSin palvelut ja liittyä ainutlaatuiseen sparraus- ja vertaistukiverkostoon, tilaa tällä lomakkeella FIBS Pro -palvelu.

FIBSin hallinto

FIBSin toimintaa kehittää ja valvoo jäsenyritysten edustajista koostuva, FIBSin vuosikokouksessa valittava hallitus. FIBSin hallituksen jäseniä ovat:

 • Hanna Hiekkamies, vastuullisuusjohtaja, Valio Oy
 • Nina Jankola-Väntär, henkilöstöjohtaja, Skanska Oy – varapuheenjohtaja
 • Anneli Karlstedt, Head of Internal and Regional Communications, Wärtsilä Oyj
 • Terhi Koipijärvi, johtava neuvonantaja, Miltton – puheenjohtaja
 • Kirsi Koivusaari, talousjohtaja, Hansel Oy
 • Marjut Lovio, Sustainability Manager, Marimekko Oyj
 • Outi Mikkonen, Head of Sustainability, Paree Group
 • Elina Pylkkänen, alivaltiosihteeri, Työ- ja elinkeinoministeriö

Kysy lisää

Lähetä meille viesti osoitteella fibs@fibsry.fi tai ota yhteyttä tiimiimme, yhteystietomme löydät täältä.