FIBSin vuosi 2021

26 huhtikuuta 2022

FIBSin jäsenistön kevätkokouksessa 25.4.2021 vahvistettiin FIBSin vuoden 2021 tilinpäätös sekä julkaistiin FIBSin vuosikertomus 2021.

”FIBSin vuosi 2021 oli koronapandemiasta huolimatta erittäin onnistunut, FIBS lisäsi sekä näkyvyyttään, tavoittavuuttaan että asiantuntijarooliaan. Verkostomme on vahvempi kuin koskaan, siitä suurkiitos ennen kaikkea aktiiviselle jäsenistöllemme ja kumppaneillemme,” totesi FIBSin hallituksen puheenjohtaja Terhi Koipijärvi.

FIBSin jäsenmäärä oli vuoden 2021 lopussa 394. Tilaisuuksia järjestettiin vuoden aikana 76 ja tilaisuusosallistumisten määrä nousi ennätyslukemiin (4680). Myös tilaisuuksien tyytyväisyyskeskiarvo oli huippulukemissa: 4,3/5 (4,1/5 vuonna 2020). FIBSin kuluneen vuoden jäsentyytyväisyyskyselyyn vastanneista 100 % suosittelisi FIBSiä yritysvastuualan kollegalleen.

FIBSin mittavaan palvelutarjontaan sisältyi tilaisuuksien lisäksi muun muassa Suomen laajin yritysvastuualan tutkimus Yritysvastuu 2021 sekä kattava uutis- ja tietopalvelu uutiskirjeistä webinaaritallenteisiin.

Vuoden aikana julkaistiin myös kaksi käytännön työkalua yritysten vastuullisuustyön tueksi: 4FRONTin kanssa kehitetty Yritysvastuun itsearviointi -työkalu (linkitys) sekä FIBSin kehittämä Monimuotoisuusjohtamisen itsearviointityökalu (linkitys). Molemmat työkalut ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Myös taloudellisesta näkökulmasta katsottuna FIBSin vuosi 2021 oli onnistunut. Talous pysyi selvästi ylijäämäisenä edellisen vuoden mukaisesti ja samalla saatiin vahvistettua verkoston omaa pääomaa. FIBSin tulos oli 95 518 euroa eli merkittävästi budjetoitua parempi. Vuoden lopussa oma pääoma oli 545 228 euroa.

”Vahva mennyt vuosi takaa hyvän pohjan FIBSin jatkokehitykselle. Uuden strategiamme mukaisesti haluamme jatkossakin olla se verkosto, josta löytyvät yritysvastuun ajankohtaisimmat käytännön opit ja vertaistuki kestävyyshaasteiden ratkomiseen sekä vastuullisuuden ja kestävän liiketoiminnan yhdistämiseen,” toteaa FIBSin toimitusjohtaja Kimmo Lipponen.

Lue lisää FIBSin vuoden 2021 toiminnasta vuosikertomuksestamme (pdf)

FIBSin toiminta
close