Monimuotoisuuden asiantuntija Dakota Robin FIBSin tutkimusjulkistuksen keynote-vieraana

19 syyskuuta 2022

Ihmisoikeuskouluttaja Dakota Robin kasvatettiin tyttönä, mutta identifioitui sittemmin muunsukupuoliseksi ja lopulta transmieheksi. Yritysten monimuotoisuustoiminnan tilaa kartoittavan FIBSin tutkimuksen julkistustilaisuudessa 18.11.2022 puhuva Robin kannustaa suomalaisyrityksiä kehittämään DEI-asioita omissa työyhteisöissään.

Dakota Robin on kouluttanut yrityksiä ja yhteisöjä ympäri maailmaa jo lähes kuuden vuoden ajan. Hän on erikoistunut erityisesti DEI (diversity, equity, inclusion eli monimuotoisuus, oikeudenmukaisuus ja inkluusio) sekä LGBTQ+ asioihin. Lyhenne koostuu sanoista homo, lesbo, bi, trans, inter ja queer.

Karismaattisena ja innostavana puhujana tunnettu Robin nousee marraskuussa Kansallismuseon auditorion lavalle tarjoamaan eväitä kohti inklusiivisempaa ja monimuotoisempaa tulevaisuutta FIBSin uuden tutkimuksen julkistustilaisuuden yleisölle.

”Ennakkoluuloja on kaikilla. Olennaista on halu oppia uutta ja pois vanhasta”, Dakota Robin sanoo. ”Mielikuvia voi purkaa, jos on valmis pohtimaan, mistä ne kumpuavat. Tärkeän tiedon jakamisen lisäksi haluan luoda turvallisia tiloja, joissa jokainen tulee nähdyksi ja uskaltaa keskustella aiheista, jotka saattavat olla entuudestaan vieraita.”

Lue lisää Dakotasta täältä.

Historiallisen kattava katsaus yritysten monimuotoisuustoiminnan tilaan

Marraskuussa julkaistava FIBSin tutkimus on Suomen toistaiseksi laajin yritysten monimuotoisuustoiminnan tilaa kartoittava selvitys, ja monin tavoin ajankohtainen.

FIBSin Yritysvastuu 2021 -tutkimukseen osallistuneista yrityksistä yli 90 prosenttia kertoi panostavansa monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen”, kertoo FIBSin johtava asiantuntija Veera Iija. ”Meillä oli kuitenkin vähän kootusti tietoa siitä, minkälaisia toimenpiteitä yrityksissä tehdään monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden edistämiseksi. Siksi haluamme nyt selvittää tarkemmin, mitä yritykset jo tekevät ja mitkä ovat ne mahdolliset pullonkaulat, jotka estävät monimuotoisuustavoitteiden viemisen käytäntöön.”

Ilmoittaudu mukaan tutkimuksen julkistustilaisuuteen

Mitä suomalaisissa yrityksissä tehdään juuri nyt monimuotoisuuden ja inkluusion edistämiseksi? Mitkä ovat monimuotoisuuden ja inkluusion johtamisen suurimmat haasteet ja millaisin resurssein yritykset kehittävät toimintaansa tulevina vuosina?

Muun muassa näihin kysymyksiin kuullaan vastaus FIBSin Monimuotoisuus ja inkluusio yrityksissä -tutkimuksen tulostilaisuudessa 18.11.2022.

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta sekä verkostoitumaan muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa:

Sosiaalinen vastuu
close