Vastuullisia ratkaisuja koronaan 5

18 toukokuuta 2020

Vastuullisia ratkaisuja koronaan -sivuiltamme löydät inspiroivia esimerkkejä FIBSin jäsenten ratkaisuista ja toimenpiteistä, muita koronatilanteeseen liittyviä uutispoimintoja yritysvastuunäkökulmasta sekä tietoa, miten FIBS auttaa yrityksiä kasvattamaan osaamistaan eri vastuullisuuskysymyksissä ja varmistamaan edelläkävijyytensä myös koronan jälkeisessä tulevaisuudessa.

Painotamme uutispoiminnoissa eteenpäin katsomista ja ratkaisukeskeisyyttä, jotka ovat olleet FIBSin toiminnan ytimessä jo 20 vuoden ajan. Hyviä esimerkkejä riittää, eikä listamme ole millään muotoa tyhjentävä – jaa omat esimerkkinne Twitterissä:  #koronafi #yritysvastuu

Lue myös aiemmat koosteet:
Vastuullisia ratkaisuja koronaan 1
Vastuullisia ratkaisuja koronaan 2
Vastuullisia ratkaisuja koronaan 3
Vastuullisia ratkaisuja koronaan 4


FIBSin Viikon webinaarit

Opi uutta virtuaalisesti FIBSin webinaareista! Julkaisemme Viikon webinaarit keskiviikkoisin Twitter-sivullamme.


FIBSin jäsenten koronaratkaisuja ja -toimenpiteitä

Danske Bank: Sosiaalisen vastuun kysymykset korostuneet alkuvuonna salkunhoitajien ja yritysten välisissä keskusteluissa (8.5.2020)
Energia, ilmasto ja siirtyminen kohti vähähiilistä tulevaisuutta olivat vuonna 2019 asialistan kärjessä, kun Danske Bankin salkunhoitajat kävivät keskusteluja yritysten kanssa. Koronakriisi on kuitenkin alkuvuonna nostanut sosiaalisen vastuun kysymysten roolia.

WEBINAARI – Ecobio: 9.6.2020 klo 8.30-9.30 COVID-19 riskien tunnistaminen & hallinta työpaikalla
FIBSin Partneri Ecobio tarjoaa webinaariin osallistujille Ecobio Managerin COVID-19-riskinarviointityökalun maksuttomaan koekäyttöön kolmeksi kuukaudeksi ja kaikille tilaajille maksuttoman riskienhallintakoulutuksen. Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.

Fortum tukee suomalaisjärjestöjen lapsi-, nuoriso- ja vanhustyötä (23.4.2020)
Koronaepidemiasta johtuva poikkeuksellinen maailmantilanne on luonut lisätarvetta palveluille ja avulle. Osoittamalla kullekin järjestölle 50 000 euroa Fortum haluaa osaltaan huolehtia niiden kyvystä jatkossakin tarjota apua sitä tarvitseville.

Helsingin TYP: Women to Work -hankkeen maahan muuttaneet naiset tekivät digiloikan (23.4.2020)
Helsigin kaupungin työllisyyspalveluhankkeen työnhaun ryhmät siirtyivät maaliskuun puolivälissä koronatilanteen myötä lähiopetuksen jälkeen verkko-opetukseen. Lopputuloksena saatiin onnistumisia ja parempia digivalmiuksia.

Infine: Kestävä elämäntapa kiinnostaa myös koronakriisin keskellä (14.4.2020)
Infine selvitti koronapandemian vaikutuksia kuluttajiin suhteessa ilmastokriisiin. Yli puolet vastanneista on valmiita vähentämään kulutustaan ilmastosyistä ja 78 % aikoo myös elää varmasti tai vähintään mahdollisesti kaikin tavoin kestävästi.

K-ryhmä ja Ahlstrom-Munksjö käynnistämässä kasvomaskien kotimaista tuotantoa (15.5.2020)
Ensimmäisen teollisen erän odotetaan valmistuvan toukokuun lopulla, minkä jälkeen ne tulevat K-kauppoihin asiakkaiden saataville.

S-ryhmän Syökotona.fi-verkkopalvelu laajentuu useaan uuteen kaupunkiin (7.5.2020)
Syökotona.fi aloitti toimintansa Helsingistä huhtikuun alussa, nyt palvelu laajentuu usean eri osuuskaupan alueelle ympäri Suomea.

Varma aloittaa kauppakeskuksissa ostosten kotiinkuljetukset yrittäjien tukemiseksi (5.5.2020)
Palvelu otetaan käyttöön Tornion ja Hyvinkään kauppakeskuksissa. Varma suunnittelee, että kotiinkuljetukset voidaan ottaa myöhemmin käyttöön myös muissa Varman kauppakeskuksissa.


Muut uutispoiminnot

WEBINAR – WBCSD Virtual events series: Business as unusual, reshaping the present and future
The events will highlight innovative and collaborative solutions to face current and future challenges.

WBCSD: The consequences of COVID-19 for the decade ahead (9.5.2020)
Kansainvälinen yritysvastuuverkosto WBCSD on julkaissut raportin koronapandemian vaikutuksista yrityksiin ja vastuullisuuteen seuraavan 10 vuoden aikana. FIBS on WBCSD:n kansallinen partneriorganisaatio.

Poikkeusolot saivat ideat versoamaan – tutustu työelämän selviytymistarinoihin (Työterveyslaitos, 23.4.2020)
Työelämän selviytymistarinoita korona-ajan Suomesta -verkkosivustolle voi jättää oman vinkkinsä tai kertoa selviytymistarinansa ja samalla tutustua oppeihin ja oivalluksiin korona-ajan Suomesta. Eri toimijoiden yhteishankkeessa ovat mukana mm. Business Finland ja Sitra.

Fingo: 3+1 tapaa auttaa koronakriisin hoidossa – ja rakentaa parempi maailma myllerryksen jälkeen (29.4.2020)
Haluaisitko tukea maailman köyhimpiä koronakriisin aikana? Fingon asiantuntijat kokosivat vinkkejä siihen, kuinka jokainen voi auttaa vaikkapa kotisohvalta käsin.

Työterveyslaitos laati ohjeet turvalliseen työhönpaluuseen (14.5.2020)
Yleisohjeen lisäksi Henkisen hyvinvoinnin ohje on päivitetty.

Leading economists survey: Green coronavirus recovery also better for economy (Carbon Brief, 5.5.2020)
Some 230 of the experts responded to the survey, representing 53 countries including each of the leading economies in the G20. Five policy items stand apart from the rest: Clean physical infrastructure investment, Building efficiency spending for renovations and retrofits, Investment in education and training, Natural capital investment and Clean R&D spending.

Bracelet helps enforce social distancing for those returning to the workplace (SpringWise, 6.5.2020)
A digital bracelet monitors employees’ location and sends a warning if they get too close to each other. (SpringWise)

Muut teemat
close