Monimuotoisuus ja inkluusio yrityksissä -tutkimus – Tiivistelmä, raportti ja paljon muuta

18 marraskuuta 2022

FIBSin Monimuotoisuus ja inkluuusio yrityksissä -tutkimus on toistaiseksi laajin  suurten suomalaisten yritysten monimuotoisuuden ja inkluusion (D&I) tilaa kartoittava selvitys. Tältä sivulta löydät koostetusti tutkimuksen liittyvät sisällöt.

Tutkimustulosten tiivistelmä

Kaikille avoimesta tiivistelmästä löydät tutkimuksen avaintulokset. Lataa käyttöösi maksutta:

Tutkimusraportti

Laaja tutkimusraportti on avoin FIBSin jäsenille: kirjaudu uutishuoneeseemme käyttäjätunnuksellasi (tai luo tunnus täällä) ja ota suomen- ja englanninkielinen raportti sekä selkokielinen versio raportista käyttöösi alla olevia linkkejä klikkaamalla.

Median edustajat voivat tilata raportit osoitteella: tarja.laakkonen@fibsry.fi.

Tulostilaisuuden tallenne ja esitysmateriaalit

Tutkimuksen julkistustilaisuudessa 18.11.2022 avaintulokset esitteli FIBSin koordinaattori Mea Lakso, tuloksia kommentoi Includia Leadershipin toimitusjohtaja Jonna Louvrier ja käytännön vinkkejä D&I-työn tueksi tarjosivat keynote-puheenvuoroissaan ihmisoikeuskouluttaja Dakota Robin sekä Schibstedin monimuotoisuusjohtaja Sumeet Singh Patpatia. Tilaisuuden juonsi FIBSin toimitusjohtaja Kimmo Lipponen.

Katso tilaisuuden tallenne ja lataa esitysmateriaalit täältä (vain FIBSin jäsenille).

Lataa tilaisuuden kaikille avoimet esitysmateriaalit:

Tiedotteet

Tutkimus: Inklusiivisuus on yrityksille monimuotoisuutta olennaisempaa – D&I-työn johtaminen ja toimenpiteet eivät vielä ole valtavirtaa

Survey: Businesses rate inclusion higher than diversity – measures related to D&I management are not yet adopted by the majority of Finnish companies

Blogit

Monimuotoisuutta edistävä viestintä on tietoisia kuva-, kieli- ja kanavavalintoja – D&I-viestintään liittyy jännitteitä niin yritys- kuin yksilötasolla: on pelkoa väärien käsitteiden käyttämisestä ja tahattomasta loukkaamisesta. THL:n Shadia Raskin käytännön vinkkien avulla pääset eteenpäin.

I&D strategia ei synny mailaa puristamalla, vaan kuuntelemalla, tutkiskelemalla ja testailemalla – Nappaa Nokia Oyj:n Anneli Karlstedtin kokemusvinkit ja parhaat opit yhtiön I&D strategian luomisprosessista.

How do employee resource groups make a difference? – Since ERG groups are still relatively unfamiliar, Victor Brück will make use of Nordea’s experiences for readers to reflect if and how they can be valuable in your organisation.

Finland and Slovakia have a lot in common – also when it comes to Diversity and Inclusion – Executive Director of Business Leaders Forum and Diversity Charter in Slovakia Ivana Vagaská reflects the results of FIBS’ survey on Diversity and Inclusion in Finnish companies on the current state of D&I in Slovakia.

Paras DEI-työ rakentuu organisaation vahvuuksille – DEI-työssä keskitytään usein haasteisiin, mutta arvokasta on myös kääntää katse positiiviseen ja tunnistaa oman yrityksen vahvuudet, osaamisalueet ja arvot, joiden varaan uutta rakennetaan, muistuttaa VTT:n Peppi Härme.

Lisätietoa

Kysy lisää tutkimuksesta: fibs@fibsry.fi

Sosiaalinen vastuu
close