Yritysvastuu 2021 -tutkimus – Tiivistelmä, raportti, videot ja paljon muuta

2 joulukuuta 2021

Yritysvastuu 2021 -tutkimus kuvaa kattavasti maamme suurimpien yritysten vastuullisuuden strategista merkitystä sekä vastuullisuuden johtamista ja käytäntöjä – haasteita ja tulevaisuuden näkymiä unohtamatta. Tutkimus ottaa myös kantaa siihen, missä määrin vastuullisuus vaikuttaa yritysten liiketoimintaan ja tulokseen.  Tältä sivulta löydät koostetusti kaikki tutkimukseen liittyvät materiaalit – nappaa käyttöösi ja hyödynnä tietoja oman kehitystyönne tukena!

Tutkimusraportti

Yritysvastuu 2021 -tutkimuksen laaja raportti on avoin FIBSin jäsenille: kirjaudu käyttäjätunnuksellasi uutishuoneeseemme (tai luo tunnus täällä) ja lataa suomen- ja englanninkielinen raportti käyttöösi täältä.

Median edustajat voivat tilata raportin osoitteella: tarja.laakkonen@fibsry.fi

Tiivistelmä

Yritysvastuu 2021 tutkimuksen tiivistelmä on kaikille avoin ja maksuton – klikkaa alta ja ota käyttöösi suomen- tai englanninkielinen kooste.

Yritysvastuu 2021 – Tiivistelmä Sustainability in Finland 2021 – Summary

Teemajulkaisut

Yritysvastuu 2021 -teemajulkaisuista löydät nopeasti tutkimuksen avaintulokset sekä alan asiantuntijoiden analyysit ja suositukset yrityksille. Teemajulkaisut ovat avoimia FIBSin jäsenille – luo käyttäjätunnus ja ota käyttöösi täältä!

Teemajulkaisu 1: Vastuullisuus hallituksen ja ylimmän johdon agendalla Teemajulkaisu 2: Yritysvastuun strateginen merkitys ja liiketoimintahyödyt
Teemajulkaisu 3: Yritysvastuun ammattilaisten asema ja työn organisointi

Teemajulkaisu 4: Yritykset yhteiskunnallisen arvon luojina

Teemajulkaisu 5: Yritysvastuutyön painopisteet, toimenpiteet ja teemat

Teemajulkaisu 6: Vastuullisuuden mittaus ja kannustinjärjestelmät

Teemajulkaisu 7: Monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus yritysten vastuullisuusagendalla

Teemajulkaisu 8: Vastuullisen liiketoiminnan tulevaisuuden näkymät

Blogit ja muut artikkelit

Videot


FIBSin johtaja Helena Kekki haastaa kaikki yritysjohtajat pohtimaan miten oma yritys voisi tarjota asiakkailleen kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja ja sitä kautta luoda uutta, kannattavaa ja kestävää liiketoimintaa.

Digiloikan kärkiyrityksillä on valtaa ja tämän päivän mustaa kultaa: dataa. Mutta ovatko nämä yritykset kestävän datatalouden voittajia, kertoo FIBSin yritysvastuuasiantuntija Miira Kokkonen.

Monella alalla on jo pulaa työntekijöistä, ja tämä tulee lisääntymään tulevaisuudessa. FIBSin johtava asiantuntija Veera Iija kertoo, miten tehdä työpaikasta haluttu.

Jos yritykset eivät arvioi luontokatoon liittyviä vaikutuksiaan ja riskejä, niiden kriittisyyteen on mahdoton havahtua, muistuttaa FIBSin yritysvastuuasaintuntija Angelina Kuokkanen.

Katso 1.12.2021 järjestetty Yritysvastuu 2021 -tutkimuksen tulostilaisuuden tallenne.

Tiedote

Yritysvastuu 2021 -tutkimus mediassa & blogeissa

Tutkimus kiinnosti laajasti niin valtakunnallista kuin paikallista mediaa ja blogistejakin, tässä muutama poiminta:

Kysy lisää tutkimuksesta

Helena Kekki, johtaja, FIBS, p. 050 3451 966, helena.kekki@fibsry.fi

FIBS on tehnyt Suomen laajimman yritysvastuututkimuksen vuodesta 2013 alkaen. Aikaisempien vuosien raportit ja tiivistelmät löydät täältä.

Ympäristövastuu Sosiaalinen vastuu Raportointi ja lainsäädäntö Taloudellinen ja hallinnollinen vastuu
close