Tilaisuus järjestetään online.
Tässä FIBS Practice -valmennuksessa saat
- käytännön kokemusta Microsoftin vastuullisen tekoälyn (responsible AI RAI) -standardin toteutuksesta
- pohtia tekoälyn sosio-teknisiä merkityksiä sekä strategisia kysymyksiä, kuten miten vähentää riskialtiisiin käyttötapauksiin liittyviä mahdollisia haittoja
- tilannekatsauksen EU-tason tekoälyregulaatiosta (EU AI Act)
- osallistua työpajatyöskentelyn kautta keskusteluun reaalielämän eettisen tekoälyn dilemmasta
Data ja teknologia vauhdittavat tietoyhteiskunnan muutosta – niin hyvään kuin huonoon suuntaan. Kehitys linkittyy vahvasti myös vastuulliseen liiketoimintaan luoden mahdollisuuksia paremmalle, puhtaammalle, riskittömälle ja tehokkaammalle huomiselle. Toisaalta muutokset herättävät myös huolta esimerkiksi yksityisyyden suojasta tai uusien teknologioiden etiikasta.
Yritykset panostavat nyt kasvavissa määrin tekoälyyn. Tekoälyn hyödyntämisestä on saatu hyötyjä muun muassa koronapandemian aiheuttamiin haasteisiin vastaamisessa. Tekoälyn käyttäminen tuo esille myös aivan uusia kysymyksiä niin yritysten, yksilön kuin yhteiskunnan roolista tekoälyn säätelyssä, joiden ratkaiseminen edellyttää monitahoista yhteistyötä.
Vastuullinen tekoäly on ainoa tapa hallita riskejä. Kun tekoälyä käytetään apuna bisneskriittisten ja arkaluontoiseen dataan perustuvien päätösten tekemisessä, on ymmärrettävä, mitä tekoäly tekee ja miksi. Miten siis päästä tekoälypuheista tekoihin – vastuullisesti?
Osa tilaisuuden esityksistä pidetään englanniksi.
Puhujat
Cornelia Kutterer, Senior Director, European Government Affairs, Rule of Law & Responsible Tech at Microsoft.
Cornelia leads a team working on corporate affairs and policy matters, including institutional relations, the Digital Single Market and market regulation, artificial intelligence, privacy, and human rights, intermediary liability, and content moderation.
Susanna Mäkelä, yhteiskuntasuhdejohtaja, Microsoft Suomi
Susanna työskentelee Microsoft Oy:n palveluksessa Espoossa huolehtien yhtiön yhteiskuntasuhteista sekä yhteiskuntavastuuteemoista Suomessa. Susanna on aikaisemmin työskennellyt Microsoftin EU toimistossa Brysselissä sekä Microsoft Japan CELA organisaation johtajana. Hän on viettänyt suurimman osan urastaan teknologiateollisuuden parissa toimien niin juridiikan, yhteiskuntasuhteiden, strategian kuin muutosten parissa.
Vesa-Matti Paananen, teknologiajohtaja, kumppanit, Microsoft
Vesa-Matti ”Vesku” Paananen on toiminut Microsoftilla lukuisissa eri tehtävissä yli 15 vuoden ajan nähden läheltä, miten mobiliteetti, digitalisaatio ja tekoäly ovat muuttaneet kuluttajien käyttäytymistä, modernisoineet työntekoa ja transformoineet liiketoimintaa. Hänen johtama teknologiatiimi auttaa kumppaneita teknologiastrategian kehittämisessä ja luomaan ratkaisuja, jotka vastaavat entistä paremmin asiakkaiden muuttuvan liiketoiminnan tarpeisiin.
Teemu Sallinen, kumppanivastaava, Microsoft
Teemulla on yli 20 vuoden kokemus IT-alasta ja Microsoftilla melkein 15 vuotta. Teemu vastaa Globaalien Systems Integrattoreiden Suomen liiketoiminnan kehittämisestä ja kaikkien Suomen kumppaneiden Data & AI praktiikoiden kehittämisestä, markkinoinnista ja yhteismyynnin rakentamisesta.
Juha Karppinen, Suomen Microsoftin teknologiajohtaja
Juha on toiminut Microsoftilla yli 20 vuotta erilaisten teknologioiden ja ratkaisuiden parissa. Hänen keskeisiä vastuita on edistää tekoälyyn, kyberturvallisuuteen ja tietosuojaan liittyviä asioita suomalaisessa yhteiskunnassa. Juha istuu myös erinäisissä työryhmissä järjestösektorilla.
Tilaisuuden alustajana toimii FIBSin yritysvastuuasiantuntija Miira Kokkonen.
Kenelle
Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vastuullisen tekoälyn kysymyksistä. Erityisesti henkilöille, jotka työssään pohtivat vastuullisen tekoälyn toteutustapoja ja malleja tai edistävät organisaationsa vastuullisen tekoälyn toteuttamiseen liittyviä ohjeistuksia ja prosessseja (governance).
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Pro -palveluun.
Peruutusmahdollisuus
Haluamme varmistaa, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua FIBSin nopeasti täyttyviin tilaisuuksiin. Tilaisuuden onnistumisen kannalta suunnittelemme esimerkiksi ryhmätyöt etukäteen. Näistä syistä johtuen tilaisuusilmoittautuminen tulee esteen sattuessa peruuttaa 48 tuntia ennen tilaisuuden alkua peruutuslinkin kautta tai sähköpostitse: fibs@fibsry.fi
Lisätietoja
FIBSin tiimi, 040 865 1285, fibs@fibsry.fi
FIBS pidättää oikeuden muutoksiin.