Agenda 2030 tavoitteiden ja YK:n biodiversiteettisopimuksen takaraja on seitsemän vuoden päässä. Suomen kansallinen hiilineutraaliustavoite on reilun kymmenen vuoden päässä. EU:n kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyvä regulaatio ottaa lisäaskeleita. Yritysten raportointivaatimukset kiristyvät ja konkretisoituvat. Ihmisoikeuksien kunnioittaminen, monimuotoisuus ja inkluusio vaativat laajempaa panostusta. Yrityksiltä odotetaan yhä rohkeampia, kunnianhimoisempia ja strategisempia otteita ja toimenpiteitä niin globaalien kuin kansallisten kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen.
Tässä webinaarissa kuulemme eri alojen asiantuntijoiden napakoita puheenvuoroja siitä, miltä lähitulevaisuus näyttää kestävän kehityksen ja vastuullisuuden näkökulmasta
- Mitä Suomen hiilineutraaliustavoitteen saavuttaminen ja biodiversiteetin säilyttäminen vaativat
- Miten kestävyyteen liittyvät regulaatiokentän muutokset vaikuttavat yritysten toimintaan?
- Kuinka voimme edistää ihmisoikeuksien toteutumista niin Suomessa kuin globaalisti?
- Miltä tulevaisuuden hiilineutraali Suomi näyttää?
- Voimmeko saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet aikataulussa?
- Miltä vuosi 2032 voisi näyttää?
Ohjelma
9.00 Avaus – FIBS
Johdanto: Yhteistyöllä kohti kestävää huomista
Riikka Rantakari, toimitusjohtaja, perustaja, FitComm Oy
Mitä toimia kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttaminen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen vaativat suomalaisilta yrityksiltä?
Markku Ollikainen, Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, ympäristöekonomian emeritusprofessori
Mitä tapahtuu EU:ssa kestävyyden ja vastuullisuuden saralla lähitulevaisuudessa?
Michael Ristaniemi, Legal and Policy Officer, Euroopan komissio
Yritysten ihmisoikeusvastuu 2023 – keskiössä koko arvoketjun ihmisoikeusvaikutukset
Hanna Hytönen, ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuusasiantuntija, Impaktly
Miten voimme hahmottaa hiilineutraalia yhteiskuntaa ja elämäntapaa? Neuvoja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen
Otso Sillanaukee, asiantuntija, Demos Helsinki
Puhujat
Riikka Rantakari on vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen erikoistuneen asiantuntijatoimisto FitComm Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on toiminut vastuullisuuden parissa yli 22 vuotta.
Markku Ollikainen on Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, ympäristöekonomian emeritusprofessori. Ilmastopaneeli edistää tieteen ja politiikan välistä vuoropuhelua ilmastokysymyksissä. Se antaa suosituksia hallituksen ilmastopoliittiseen päätöksentekoon ja vahvistaa monitieteellistä otetta ilmastotieteissä.
Michael Ristaniemi toimii virkamiehenä Euroopan komissiossa, jossa hänen työnsä painottuu vastuullisen liiketoiminnan lainvalmisteluun. Koulutukseltaan Ristaniemi on oikeustieteen tohtori Turun yliopistosta.
Hanna Hytönen toimii ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuusasiantuntijana liikkeenjohdon konsultointitoimistossa Impaktlyssä, joka tukee yrityksiä vastuullisuuden ajamassa liiketoimintamuutoksessa. Koulutukseltaan Hanna on kauppatieteiden maisteri.
Otso Sillanaukee työskentelee kirittääkseen systeemistä muutosta mm. edistämällä kestäviä elämäntapoja ruohonjuuritasolla sekä tutkimalla miten yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiot voisivat muuntautua ja löytää toimijuutensa matkalla kohti oikeudenmukaista, kestävää ja iloista tulevaisuutta.
Kenelle
Vastuullisuudesta vastaaville johtajille ja päälliköille, tavoitteiden, mittareiden ja palkitsemisen parissa työskenteleville sekä raportoinnista vastaaville asiantuntijoille.
Tallenne
Webinaari on katsottavissa myöhemmin tallenteena – ilmoittautumalla saat linkin videoon sähköpostitse
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBSin jäsenmaksuun.
Peruutusmahdollisuus
FIBS Webinar -ilmoittautumisen voi perua maksutta.
Lisätietoja
FIBSin tiimi, 040 865 1285, fibs@fibsry.fi
FIBS pidättää oikeuden muutoksiin.