Tässä FIBS Forum -tilaisuudessa:
- Kuulet ensimmäisten joukossa mitä suomalaiset yritykset tekevät monimuotoisuuden ja inkluusion osalta vuonna 2022
- Saat uusia näkökulmia oman monimuotoisuustoimintanne kehittämisen tueksi
- Voit laajentaa verkostojasi, tavata kollegoita ja solmia uusia tuttavuuksia
Ohjelma
8.15 Verkostoitumista aamiaisen ja ilmoittautumisen lomassa
9.00 Tilaisuuden avaus
Terhi Koipijärvi, puheenjohtaja, FIBS
Tutkimuksen tausta ja tutkimustulokset
FIBSin asiantuntijat
Mitä tulokset merkitsevät?
Jonna Louvrier, Toimitusjohtaja, Includia Leadership
Keskustelua
10.15 Tauko
Keynote: Dakota Robin
Ihmisoikeusasiantuntija
Puhujavieras: Sumeet Singh Patpatia
Head of Diversity, Inclusion and Belonging, Schibsted
Yhteenveto ja loppusanat
12.00 Tilaisuus päättyy
Osallistujilla on mahdollisuus vierailla Kansallismuseossa maksutta tilaisuuden jälkeen.
Puhujat
Dakota Robin
Dakota Robin on kansainvälisesti toimiva ihmisoikeuskonsultti, joka on kouluttanut yrityksiä ja yhteisöjä ympäri maailmaa jo lähes kuuden vuoden ajan. Dakota on erikoistunut erityisesti DEI sekä LGBTQ+ asioihin ja ammentaa omasta taustastaan: hän on trassukupuolinen mies, jonka isä on Turkin-kurdi ja äiti suomalainen. Tärkeän tiedon jakamisen lisäksi Dakota haluaa luoda turvallisempia tiloja oppimiselle.
|
|
Sumeet Singh Patpatia
Sumeet Singh Patpatia is Schibsted´s first Global Head of Diversity, Inclusion & Belonging. He has a broad experience from multinational companies, working with innovation and transformation. In addition, he has a long experience building diversity in society. He has established and led the organization Young Sikhs and the annual event ”The Norwegian Turban Day”. He sits on the board of HR Norway, is a member of the council for religious and life stance communities in Norway and is a deputy member of the Council for Multicultural Minorities in Oslo, appointed by Oslo City Council.
|
|
Jonna Louvrier
Includia Leaderhipin toimitusjohtaja ja perustaja Jonna Louvrier on väitellyt tohtoriksi Hanken kauppakorkeakoulussa organisaatio- ja hallintotieteiden alalla. Vuosina 2014-2016 Jonna työskenteli tutkijatohtorina Stanfordin yliopistolla, Clayman Institute for Gender Research:ssa. Jonna on työskennellyt tutkijana myös Hankenilla, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales -korkeakoulussa Pariisissa, sekä Center for Creative Leadership:ssa. |
Taustaa tutkimukselle
Kansainvälisistä ja kotimaisista selvityksistä tiedetään, että suomalaisessa työelämässä on vielä tekemistä yhdenvertaisuuden ja monimuotoisemman ja inklusiivisen työkulttuurin saavuttamiseksi.
Esimerkiksi tänä vuonna julkaistussa UN Women Suomen ja Boston Consulting Groupin raportissa todetaan, että vaikka Suomi on yksi sukupuolten tasa-arvoisimmista maista maailmassa, se ei ole juuri edistynyt monimuotoisuuden edistämisessä työelämässä ja yritysten johtotehtävissä. Raportin mukaan Suomi on jäämässä jälkeen myös naisten osuudessa yritysjohtajissa.
Kansainvälisen kyselyn mukaan Suomi on jälkijunassa myös rekrytoinnissa: Suomessa 52 % yrityksistä on sitoutunut edistämään rekrytoinneissaan tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, kun Euroopassa sitoutuneiden yritysten määrä on keskimäärin 61 %.
Mutta mitä suomalaisissa yrityksissä tehdään juuri nyt monimuotoisuuden ja inkluusion edistämiseksi? Mitkä ovat monimuotoisuuden ja inkluusion johtamisen suurimmat pullonkaulat ja millaisin resurssein yritykset kehittävät toimintaansa tulevina vuosina?
Muun muassa näihin kysymyksiin FIBS on hakenut vastauksia Suomen toistaiseksi laajimmassa monimuotoisuutta ja inkluusiota käsittelevässä tutkimuksessa.
Kenelle
- Paikan päällä järjestettävä tilaisuus on avoin ja maksuton FIBSin jäsenille ja median edustajille
- Tilaisuuden striimaus on kaikille avoin ja maksuton – voit ilmoittautua striimaukseen täällä
- Tilaisuus tarjoaa hyödyllistä tietoa erityisesti henkilöstöjohtamisesta, lakiasioista, yritysvastuusta, viestinnästä ja sidosryhmäsuhteista vastaaville johtajille ja asiantuntijoille, mutta myös muut teemasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan
Osallistumismaksut
Paikan päällä tilaisuus sisältyy FIBSin jäsenmaksuun ja median edustajille maksuton, striimaus on kaikille avoin ja maksuton
Lisätietoa
fibs@fibsry.fi
Oletko jo tutustunut Monimuotoisuusjohtamisen itsearviointi -työkaluun?
Maksuton työkalu on suunnattu kaikille yrityksille ja työyhteisöille ja se sopii niin monimuotoisuustyön aloittelijoille, kehittäjille kuin edelläkävijöille. Lue lisää ja ota työkalu käyttöönne!