Tässä FIBS Webinarissa kuulet
- ennakkotietoa FIBSin uudesta ihmisoikeusraportoinnin arviointipalvelusta
- mitä kansalaisjärjestöt odottavat yrityksiltä ihmisoikeusraportoinnin osalta
Oman toiminnan ja arvoketjujen ihmisoikeusvaikutusten kartoittaminen, kielteisten vaikutusten vähentäminen ja tästä työstä raportoiminen (human rights due diligence) lisääntyvät yrityksissä vauhdilla.
Työtä ohjaavat YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevat ohjaavat periaatteet (2011) sekä OECD:n asianmukaisen huolellisuuden ohjeet (2019). Raportoinnin tukena on laajaa suosiota saanut Shiftin ja Mazars -konsulttiyrityksen laatima UN Guiding Principles Reporting Framework.
Reilu Kauppa ry tarjoaa nyt yhteistyössä Plan International Suomen kanssa FIBS Pro -jäsenille sparrausta ihmisoikeusraportointiin.
Järjestöjen asiantuntijat käyvät läpi vastuullisuusraportit viitekehyksenään UN Guiding Priciples Reporting Framework ja antavat yrityksille luottamuksellista palautetta raportin sisällöstä. FIBS julkaisee anonyymin yhteenvedon järjestöjen huomioista.
Arviot tehdään vuonna 2020 vuotta 2019 koskevista vastuullisuusraporteista, arviointiin voi ilmoittautua vuoden 2020 alussa ja palauteraportit valmistuvat syksyllä 2020.
Webinaarissa kuulet, mihin raportin arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota ja mitä hyötyä arvioinnista on yrityksille. Uudesta palvelusta kertovat Reilu kauppa ry:n vastuullisuuspäällikkö Tytti Nahi ja Plan International Suomen yritysyhteistyön vastaava Päivi Korpela.
Kenelle
Webinaari on avoin kaikille FIBSn jäsenille ja suunnattu erityisesti ihmisoikeus- tai vastuullisuusraportoinnista vastaaville FIBS Pro -jäsenille, jotka haluavat saada kansalaisjärjestöjen näkemyksen oman ihmisoikeusraportointinsa sisällöstä
Puhujavieraat
Tytti Nahi (Reilu kauppa ry) on kansainvälisen liiketoiminnan tohtori, jolla on yli 20 vuoden kokemus ihmisoikeuksien edistämisestä tuotantoketjuissa ja kansainvälisessä kaupassa. Reilu kauppa on sertifiointijärjestelmä ja kansanliike, joka pyrkii vahvistamaan kehittyvien maiden maataloustuottajien asemaa globaaleissa tuotantoketjuissa.
Päivi Korpelalla (Plan International Suomi) on vuosien kokemus järjestökentältä erityisesti yhdenvertaisuuskysymysten ja lasten oikeuksien parista. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan International parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua yli 70 maassa.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBSin jäsenmaksuun
Lisätietoja
Miira Kokkonen, 044 367 3632, miira.kokkonen(at)fibsry.fi
Partnerina yhteistyössä