Tilaisuuden toteutusmuoto (paikan päällä tai online) päätetään myöhemmin ja ilmoitetaan osallistujille viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.
Tässä kolmiosaisessa valmennussarjassa
- opit tunnistamaan yrityksesi liiketoiminnan epätehokkuudet sekä löytämään mitattavia liiketoimintahyötyjä hyödyntäen kiertotalouden Playbook-käsikirjan käytännönläheisiä työkaluja
- opit valitsemaan parhaimmat keinot asteittaisen muutoksen läpiviemiseksi yrityksen toiminnoissa ja prosesseissa sekä ennen kaikkea omassa yrityskulttuurissa ja liiketoimintaekosysteemeissä
- pääset jakamaan kokemuksia muiden osallistujien kanssa sekä kuulemaan käytännön esimerkkejä kiertotalousmatkansa jo aloittaneista yrityksistä
Kiertotalous avaa yrityksille uusia kasvumahdollisuuksia ja tarjoaa samalla ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin, kuten luonnonvarojen niukkuuteen ja ilmastonmuutokseen. Tässä kolmiosaisessa valmennussarjassa perehdytään käytännönläheisesti siihen, miten yritykset voivat erilaisia liiketoimintamalleja, arvoverkostoja ja yhteistyötä hyödyntäen kehittää ja kasvattaa omaa liiketoimintaa kestäväksi.
Koulutus perustuu kiertotalouden liiketoimintamallien käsikirjan, Playbookin, metodiin, joka luotiin yhdessä Sitran, Accenturen, Teknologiateollisuuden sekä yritysten kanssa. Siitä on myös johdettu Kasvuryhmän sekä Kemianteollisuus ry:n kiertotalouden liiketoimintamallikäsikirjat.
Ensimmäisessä osassa arvioidaan, millaisia epätehokkuuksia ja toisaalta käyttämättömiä liiketoimintamahdollisuuksia on yritysten nykyisissä lineaarisissa arvoketjuissa. Valmennuksessa käydään läpi kiertotalouden liiketoimintamalleja ja niiden kykyä muuttaa arvoketjut kiertäviksi.
Kiertotalouden Playbookin työkaluja hyödyntäen määritetään ja lasketaan liiketoimintahyötyjä, arvioidaan epätehokkuuksia omissa toiminnoissa ja prosesseissa sekä arvioidaan niistä asiakkaille aiheutuvia kipupisteitä. Lisäksi määritellään ja lasketaan, mikä liiketoimintamalli tuo parhaat tulokset niiden korjaamiseksi kustannukset ja tuotot huomioiden. Liiketoimintamallin kuvauksessa hyödynnetään Business Model Canvasia.
Toteutustapa
Valmennus koostuu kolmesta osasta. Valmennukseen on osallistuttava vähintään 2 henkilöä / organisaatio. Ilmoittautumalla sitoudut osallistumaan jokaiseen kolmeen valmennuskertaan. Järjestyspäivät ja teemat ovat:
- 28.1. Epätehokkuuksista uuteen liiketoimintamalliin
- 25.3. Liiketoimintamallin arviointi sekä tarvittavat kyvykkyydet ja teknologiat
- 11.5. Muutospolku ja oman liiketoimintaekosysteemin hallinta
Kouluttajat
Valmennuksen vetää Sitran Jyri Arponen, jolla on 25 vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, markkinoinnista ja rahoituksesta sekä yritysten kasvun ja kansainvälistymisen kiihdyttämisestä. Lisäksi hänellä on syvällinen tieto kestävästä liiketoiminnasta, kansainvälistymisestä ja innovaatioverkostoista.
Viime vuosina Arponen on työskennellyt eri teollisuudenalojen ja organisaatioiden kanssa ja auttanut niitä tunnistamaan kestävän kasvun mahdollisuuksia ja hyötyjä sekä auttanut parantamaan yritysten suorituskykyä digitalisaation ja asiakaslähtöisten liiketoimintamallien avulla. Nyt hän toimii Sitran johtavana asiantuntijana kiertotalouden alalla ja johtaa teknologiateollisuuteen liittyvää kiertotalouden liiketoimintaohjelmaa. Siinä teollisuutta ja yrityksiä autetaan niiden siirtymässä nykyisistä epätehokkaista lineaaritalouden malleista kohti arvoa tuottavia kiertotalouden liiketoimintamalleja.
Kenelle
Tilaisuus on suunnattu yritysvastuujohtajille, -päälliköille ja -asiantuntijoille sekä liiketoiminnan kehittämisestä vastaaville henkilöille
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Pro –jäsenmaksuun
Lisätietoja
Miira Kokkonen, 044 367 3632, fibs(at)fibsry.fi