Tässä FIBS Webinarissa
- Kuulet, mitä saavutettavuusdirektiivi vaatii: riittääkö direktiivin minimivaatimusten täyttäminen, ja miten ne voi ylittää
- Saat käytännön vinkkejä, joiden avulla voit suunnitella ja toteuttaa kaikkien saavutettavissa olevia digitaalisia palveluita ja viestintää
Saavutettava verkkopalvelu on sellainen, jota kaikki voivat käyttää yhdenvertaisesti vammoista tai toimintarajoitteista huolimatta. Saavutettavuuden huomioiminen parantaa palvelun laatua ja käytettävyyttä, ja samalla laajentaa asiakaskuntaa ja parantaa yhteiskunnan yhdenvertaisuutta. Tämä mahdollistaa sen, että kaikki voivat osallistua digitaaliseen yhteiskuntaan. Digitaalisten palveluiden saavutettavuuden parantaminen on liiketoiminnan kehittämistä parhaimmillaan.
Euroopan parlamentin vuonna 2016 hyväksymällä saavutettavuusdirektiivillä (Directive on Web Accessibility) määritetään julkisen sektorin toimijoille vähimmäisvaatimukset verkkopalveluiden, mobiilisovellusten ja verkkoviestinnän saavutettavuudelle. Lainsäädännön ulkopuolelle jääville yrityksille se näyttää suuntaa siitä, mitä myös niiltä tulevaisuudessa odotetaan.
EU:ssa on parhaillaan suunnitteilla myös esteettömyysdirektiivi, joka toteutuessaan vaikuttaa kaikkiin sähköisiin palveluihin. Sillä pyritään yhtenäistämään säädöksiä määrittelemällä tietyille tuotteille ja palveluille yhtenäiset esteettömyysvaatimukset sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.
Kauaskantoisesti ajatteleva yritys varmistaa verkkopalveluidensa saavutettavuuden jo nyt. Tässä FIBSin webinaarissa kuulet Kehitysvammaliiton erityisasiantuntija Timo Övermarkin käytännönläheisen puheenvuoron siitä, mitä saavutettavuusdirektiivi vaatii ja miten direktiivin vaatimukset voi käytännössä täyttää tai ylittää yrityksen verkkopalveluiden ja -viestinnän suunnittelussa.
Kenelle
- Digitaalisten palveluiden, kuten sovellusten tai verkkosivujen kehittämisestä tai verkkoviestinnästä vastaaville tai siitä kiinnostuneille ammattilaisille (esimerkiksi UI / UX -suunnittelijat)
- Webinaarista saa eniten irti, jos osallistujalla on jonkin verran ymmärrystä tai kokemusta digitaalisten palveluiden suunnittelussa ja verkkoviestinnässä hyödynnettävistä järjestelmistä ja tekniikoista (HTML)
Puhujat
DI Timo Övermark on toiminut Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalveluissa 10 vuoden ajan suunnittelemassa ja toteuttamassa saavutettavia ja helppokäyttöisiä verkkosivustoja, verkkosovelluksia ja pelejä. Hän edistää verkkopalveluiden saavutettavuutta tekemällä auditointeja, kouluttamalla ja vaikuttamalla eri verkostoissa ja työryhmissä. Hän on suorittanut kansainvälisen kaksoistutkinnon pääaineenaan ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBSin jäsenmaksuun.
Lisätietoja
Miira Kokkonen, koordinaattori, FIBS, miira.kokkonen@fibsry.fi, 044 367 3632