Yritysvastuujohtajien sparrausryhmän ensimmäisessä tilaisuudessa
- Kuulet, miten ESG tulee vaikuttamaan johtamiseen ja taloudelliseen päätöksentekoon tulevaisuudessa
- Keskustellaan yhdessä vastuullisuusdatan saatavuudesta ja infrastruktuurista, joka tarvitaan taloudellisen päätöksenteon siirtyessä sisältämään mm. ilmastonmuutoksen ratkaisuun liittyvät näkökohdat
- Keskustellaan konkreettisista esimerkeistä, miten vastuullisuusdataa kerätään nyt ja miten sitä käsitellään raportoinnissa (mm. GRI, NFRD, CSRD).
Ilmoittautumalla tähän tilaisuuteen ilmoittaudut koko vuoden kestävään Yritysvastuujohtajien sparrausryhmä -tilaisuussarjaan.
ESG edellyttää uudenlaista tiedonkeruuta, käsittelyä ja raportointia kaikissa organisaatioissa ja ESG-dataa käytetään yritysten tulos- ja talousraportoinnissa tulevaisuudessa yhä enemmän. Globaalisti kuluttajille, yrityksille ja sijoittajille tarjolla oleva vastuullisuusdata on kuitenkin kirjavaa ja yhteismitallinen vertailu haastavaa. Vasta, kun vastuullisuudesta on mitattavaa ja ymmärrettävää dataa voidaan yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden päätöksenteossa odottaa saavutettavan oikein mitoitettuja päätöksiä toimenpiteistä puhumattakaan.
Vuonna 2020 käynnistyneen Tekoäly 4.0 -ohjelman tavoitteena on, että Suomi on kaksoissiirtymän, eli digitaalisen ja vihreän siirtymän, edelläkävijä vuoteen 2030 mennessä. Kuinka digiteknologia ja datapohjainen arvonluonti valjastetaan kestävän kehityksen ajureiksi?
Yritysvastuujohtajien sparrausryhmän ensimmäisessä kokoontumisessa vaihdamme CGI:n asiantuntijan johdolla ajatuksia ESG-datan saatavuudesta ja infrastruktuurista sekä kestävän kehityksen tiedolla johtamisen arvosta.
Puhujat
Ilkka Lähteenmäki toimii tutkimustehtävissä Aalto-yliopistossa, Hankenilla ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen työtaustansa on vahvasti finanssisektorilla. Lähteenmäen tutkimukselliset intressit kohdistuvat digitaaliseen palvelukehitykseen, vastuullisuuteen, johtajan mentaalimalleihin ja asiakasarvon muodostumiseen.
Atso Andersén toimii johtavana asiantuntijana CGI:llä erityisesti finanssisektorilla ja suurissa sääntelyhankkeissa.
Teemu Meronen, Sustainability Consultat, CGI
Timo Pellikka, CGI
Kenelle
Yritysvastuujohtajille
Max 1 hlö / organisaatio. Ryhmään otetaan 20 yritystä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Sparrausryhmä on avoin FIBS Pro -palvelun ostaneille.
Yritysvastuujohtajien sparrausryhmä
Luottamuksellisia keskusteluja, kestävän kehityksen ajankohtaisinta tietoa huippuasiantuntijoiden alustamana ja vertaistukea alan haasteisiin – kehitä yritysvastuujohtajuuttasi yhdessä muiden vastuullisuusammattilaisten kanssa ja tule mukaan koko vuoden kestävään yritysvastuujohtajien sparrausryhmään!
Yritysvastuujohtajien sparrausryhmä tarjoaa FIBS Pro -organisaatioiden yritysvastuujohtajille ainutlaatuisen mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia kulloinkin käsiteltävän teeman ympäriltä asiantuntijoiden alustamana ja samalla edistää omaa ammatillista kasvua. Yhdessä pohdimme, miten kestävyysmuutosta voidaan käytännönläheisesti toteuttaa työyhteisöissä.
Toteutustapa
- Sparrausryhmä kokoontuu neljä kertaa vuoden aikana. Jokaisella tapaamisella on oma teema.
-
09.03.2022 Digiteknologiasta avain ESG haasteisiin ja mahdollisuuksien kotiuttamiseen: Miten päästä kaksoissiirtymässä käytäntöön? klo 9–12
-
21.04.2022 Vapputapaaminen lounaan äärellä, klo 11–13
-
15.09.2022 Ihmisoikeudet (tarkempi teema vahvistuu), klo 9–12
-
10.11.2022 Luontopääoma (tarkempi teema vahvistuu), klo 9–12
-
- Ilmoittautumalla pääset mukaan koko tilaisuussarjaan, ja sitoudut jokaiseen ryhmän tapaamiseen.
- Tilaisuudet pyritään järjestämään läsnätilaisuuksina Helsingissä. Ilmoitamme järjestämistavan ja paikan viimeistään 2 viikkoa ennen tilaisuutta.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Pro -palveluun.
Lisätietoja
FIBSin tiimi, 040 865 1285, fibs@fibsry.fi
Partnerina yhteistyössä
Sparrausryhmä järjestetään yhteistyössä FIBS Partnereidemme CGI:n, Enactin ja Rambollin kanssa.