Tässä FIBS Practice -valmennuksessa
- Kuulet, miten ESG tulee vaikuttamaan taloudelliseen päätöksentekoon tulevaisuudessa
- Opit vastuullisuusdatan saatavuudesta ja infrastruktuurista, joka tarvitaan taloudellisen päätöksenteon siirtyessä sisältämään myös ilmastonmuutoksen ratkaisuun liittyvät näkökohdat ja myöhemmin myös kaikki muut vastuullisuuden näkökulmat
- Pääset tutustumaan konkreettisiin esimerkkeihin, miten vastuullisuusdataa aletaan keräämään ja miten sitä käsitellään
Sitä saat mitä mittaat, sanotaan. Globaalisti kuluttajille, yrityksille ja sijoittajille tarjolla oleva vastuullisuusdata on kirjavaa ja yhteismitallinen vertailu haastavaa. Suomessa ja EU:ssa olemme kuitenkin ottaneet askelia oikeaan suuntaan vastuullisuusasioiden huomioimisessa päätöksenteossa, tuotantoprosesseissa sekä vastuullisuusraportoinnissa. Yhteiskunnan digitaalisen infrastruktuurin valmiudet sisällyttää ESG-tiedot vallalla olevaan talouden tiedon käsittelyyn pohjautuvaa järjestelmään ovat Suomessa olemassa, jos ESG informaatiota välitetään talousinformaation kanavien kautta kaupparekisterin ja markkinainformaation välittäjien kautta. Vasta, kun vastuullisuudesta on mitattavaa ja ymmärrettävää dataa voidaan yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden päätöksenteossa odottaa saavutettavan oikein mitoitettuja päätöksiä toimenpiteistä puhumattakaan.
ESG edellyttää uudenlaista tiedonkeruuta, käsittelyä ja raportointia kaikissa organisaatioissa ja ESG-dataa käytetään yritysten tulos- ja talousraportoinnissa tulevaisuudessa yhä enemmän. Tuleva raportointivaatimus koskee alkuvaiheessa yli 500 henkilöä työllistäviä yrityksiä, mutta jatkossa vaatimus ulottuu myös alihankintaketjuissa toimiviin PK-sektorin yrityksiin. Toisaalta rahoituslaitoksien on raportoitava ESG-asioita tulevaisuudessa oman mm. luotonantonsa ja rahoitusvälineidensä osalta. Pankkien on osattava arvioida luottojensa aiheuttamat päästöt ja vakuutusyhtiöiden on osattava arvioida vakuutussopimuksien päästöt. Lisäksi kaiken rahoitustoiminnan ilmastoriskit on arvioitava ja raportoitava. Tähän liittyvää dataa ei ole vielä yhdenmukaisesti olemassa ja myös tulkinnat täsmentyvät. Paljon kuitenkin jo tiedetään ja lopulta kyse on raportoinnin laajentamisesta nykyisen talousraportoinnin rinnalla.
Tässä tilaisuudessa keskustelemme, miten tämä tiedonkeruu on tehtävissä ja mitä haasteita siihen liittyy eri näkökulmista. Saat myös tietoa ja ideoita siitä, miten vastuullisuuden toteutumiseen tarvittavasta infrastruktuurista voi ajatella ja mitä rooleja, instituutioita, prosesseja, toimintamalleja ja jopa uusia markkinoita se tulevaisuudessa vaatii.
Puhujat
Atso Andersén toimii johtavana asiantuntijana CGI:llä erityisesti finanssisektorilla ja suurissa sääntelyhankkeissa.
Miika Korja työskentelee Sitran Ilmasto- ja luontoratkaisut -tiimissä, jossa yksi hänen fokusalueistaan on luonnon monimuotoisuuden ja sijoittamisen rajapinta. Lontoossa työskennellessään Miika oli osakkaana Affirmative Investment Managementissa, maailman ensimmäisessä puhtaasti ympäristö- ja sosiaalibondeihin keskittyvässä sijoitusyhtiössä. Miika on myös työskennellyt OP Yrityspankissa, jossa hän arvioi yritysrahoitukseen liittyviä ympäristö-, yhteiskunta- ja hyvän hallinnon kysymyksiä.
Kenelle
Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki ESG datasta ja talousraportoinnin kehittämisestä kiinnostuneet johtajat ja asiantuntijat
Max. 2 hlöä / organisaatio.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Pro -jäsenmaksuun.
Lisätietoja
FIBSin tiimi, 040 865 1285, fibs@fibsry.fi
Partnerina yhteistyössä