FIBSin Kevytmentorointiohjelmaan osallistumalla
- saat sekä mentorina että aktorina mahdollisuuden molemminpuoliseen oppimiseen ja uutta näkemystä yhteisiin kiinnostuksen kohteisiin
- kehität aktorina omaa osaamistasi ja ammatillista kasvuasi kestävän liiketoiminnan osaajana
- saat mentorina tilaisuuden jakaa omaa tieto-taitoasi ja kokemustasi kestävämmän liike-elämän kirittämiseksi
- verkostoidut muiden aktori-mentori-parien kanssa
Haku vuoden 2025 ohjelmaan on sulkeutunut. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä mukaan hakeneisiin sähköpostitse.
Haku sekä aktoriksi että mentoriksi tapahtuu 16.9.2024 – 21.10.2024 tämän sivun ylälaidasta löytyvän hakulomapainikkeen kautta. Huomioithan, että käsittelemme vain virallisen hakulomakkeen kautta 21.10.2024 mennessä tulleet hakemukset.
Mentori-aktoriparien muodostamisen jälkeen ohjelma lähtee käyntiin 4.12.2024 aamupäivän kestävällä alkutapaamisella, josta jokainen mukaan valittu saa erikseen lisätiedot. Laitathan päivän jo muistiin! Ohjelma päätetään yhteisellä lopputapaamisella toukokuussa 2025.
FIBSin Kevytmentorointiohjelma järjestetään jo neljättä kertaa
FIBSin Kevytmentotointiohjelma on yritysvastuun ammattilaisille ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää ammattitaitoaan kestävän liiketoiminnan osaajana. Samalla se on keino vauhdittaa mahdollisimman monen suomalaisyrityksen nousua kestävän liiketoiminnan huipulle.
Kevytmentorointiohjelma on sisältynyt FIBSin jäsenpalveluihin vuodesta 2019 alkaen, ja siihen on osallistunut jo toistasataa FIBSin jäsenyritysten työntekijää.
Kevytmentoroinnissa FIBS muodostaa mentori-aktori -parit ja toimii parien tukena prosessin käynnistämisvaiheessa. Mentorointiprosessi kestää vuoden 2025 toukokuuhun, jonka jälkeen parit voivat halutessaan jatkaa yhteydenpitoa omatoimisesti.
Mikä on mentoroinnin tavoite?
Mentoroinnin tavoitteena on edistää aktorin osaamista ja ammatillista kasvua. Mentori jakaa alan tieto-taitoa ja kokemusta säännöllisten ja luottamuksellisten keskusteluiden kautta, jolloin molemmat osapuolet oppivat toisiltaan ja saavat uutta näkemystä yhteisiin kiinnostuksen kohteisiin. Ohjelmaan ovat tervetulleita aktorit ja mentorit osaamistasosta ja kokemuksesta riippumatta.
Mentorointipareilla on mahdollisuus verkostoitua myös muiden ohjelmaan osallistuvien kanssa FIBSin järjestämissä yhteisissä tapaamisissa (KickOff -tapaaminen ja lopputapaaminen).
Kuka voi hakea aktoriksi?
Voit hakea aktoriksi jos
- olet FIBS Pro -palvelun tilanneen yrityksen työntekijä
- olet valmis sitoutumaan mentorointiin joulukuusta 2024 toukokuuhun 2025. Tapaamisia mentorin kanssa tulee sopia vähintään kolme.
- haluat kehittää ammattitaitoasi kestävän liiketoiminnan osaajana
- haluat syventää osaamistasi ja edistää ammatillista kasvuasi luottamuksellisten keskusteluiden kautta
Kuka voi hakea mentoriksi?
Mentoriksi ovat tervetulleita kaikki FIBSin jäsenorganisaatioiden työntekijät, jotka kokevat osaamisensa ja kokemuksensa tuovan FIBSin jäsenistölle lisäarvoa, ja haluavat henkilökohtaisesti tai organisaationsa puolesta edistää suomalaisyritysten vastuullisuusosaamista
Mitä mentorointiin sisältyy?
Mentori sitoutuu mentoroimaan ohjelman aikana (joulukuu 2024-toukokuu 2025) ainakin yhtä mutta enintään kahta palveluun hakenutta aktoria. Mentorointitapaamisia tulee järjestää vähintään kolme. Mentori-aktori -parit sopivat keskenään tapaamisajat ja -paikat. Tapaamiset voidaan järjestää myös online-muodossa (esim. Teamsin välityksellä) mikäli molemmat osapuolet niin haluavat.
FIBSin Kevytmentorointiohjelmaan osallistuva mentori
- sitoutuu mentoroimaan mentorointiohjelman aikana (joulukuu 2024-toukokuu 2025) enintään kahta aktoria. Huom. mentori ei voi itse vaikuttaa aktorin valintaan, vaan FIBS tekee valinnan aktorin hakutoiveiden mukaisesti
- sitoutuu tapaamisiin joulukuun 2024 ja toukokuun 2025 välisenä aikana vähintään kolme kertaa; mentori-aktori -parit sopivat keskenään tapaamisajat ja -paikat sekä tavat
- toimii rakentavassa hengessä ja ottaa huomioon aktorin odotukset ja toiveet
- kertoo aktorille motivaationsa toimia mentorina sekä omat tavoitteensa mentorointiprosessin osalta, jotta mentoroinnista hyötyvät molemmat osapuolet
- pitää huolen siitä, että tavoitteet sekä mentorin että aktorin osalta käydään läpi ensimmäisen tapaamisen aikana, tähän voivat sisältyä mm. aktorin oppimistavoitteet, mentorin tavoitteet prosessille, keskeisimmät aihealueet, joita tapaamisissa halutaan käsitellä sekä mitä aiheita ei toivota käsiteltävän
- pitää huolen siitä, että aktorin kanssa sovitaan heti prosessin alussa (a) tapaamisten lukumäärä, ajankohdat, pituudet ja teemat sekä niihin liittyvät käytännönjärjestelyt, (b) yhteiset toimintatavat mahdollisten kotitehtävien ja tapaamisiin valmistautumisen suhteen, (c) mahdollisesta yhteydenpidosta tapaamisten välissä ja yhteydenpidon toteutuksesta, (d) luottamuksellisuudesta
- pitää huolen siitä, että prosessin päätteeksi annetaan palautetta mentoroinnista molemminpuolisesti
Miten mentori-aktori -parit muodostetaan?
Aktoreita pyydetään hakulomakkeella ehdottamaan itselleen sopivaa mentorointiteemoja vastuullisuuden eri osa-alueilta. FIBS muodostaa mentori-aktori -parit ehdotusten perusteella. Mentorit ja aktorit ovat toisilleen anonyymejä parinmuodostukseen asti.
Mentorit osallistuvat ohjelmaan pro bono -periaatteella, eikä mentoroinnista makseta palkkiota. Aktoreille osallistuminen on maksutonta, ohjelma sisältyy FIBS Pro -jäsenmaksuun.
FIBSin Kevytmentorointiohjelman kick-off 4.12.2024
Mentori-aktori -parien valinnan jälkeen mentorointi käynnistyy kick-off tilaisuuden merkeissä. Tilaisuus järjestetään 4.12. klo 9.00-11.00 – merkitse jo kalenteriisi! Kick off-tilaisuuteen ilmoittautuminen avautuu ohjelmaan osallistujille myöhemmin syksyllä.
FIBSin Kevytmentorointiohjelmasta sanottua:
” Sopivan kevyt konsepti – ei vaadi liian paljon aikaa, mutta mahdollistaa kuitenkin systemaattisenkin keskustelun.”
”Sain todella hyvän mentoriparin. Meillä on paljon yhteistä organisaatioissamme ja hän on monessa asiassa pystynyt tukemaan ja neuvomaan minua. On ollut kiinnostavat ja antoisat keskustelut pitkin vuotta.”
”Sain lisää uskallusta ja itseluottamusta siihen, että osaan asioita. Sain myös ajankohtaiseen aiheeseen vinkkejä ja linkkejä, jotka hyödyttivät koko meidän [työ]tiimiä.”
”Eri näkökulmien ja ajatuksien jalostuminen yhteisissä keskustelussa oli isoin hyöty.”
”Annoin arvosanan erittäin hyvä, joka on vähän hassua koska olin itse mentori. Pidin kuitenkin todella paljon tehtävästä, minulla oli ihanat, aktiiviset mentoroitavat, ja pystyäkseni auttamaan heitä, jouduin/sain pohtia perusteellisesti myös omaa osaamistani.”
Kenelle
- Mentoriksi voi hakea kuka tahansa FIBSin jäsenorganisaation työntekijä, joka kokee osaamisensa ja kokemuksensa tuovan FIBSin jäsenistölle lisäarvoa ja haluaa henkilökohtaisesti tai organisaationsa puolesta edistää suomalaisyritysten vastuullisuusosaamista.
- Aktoriksi voivat hakea kaikki FIBS Pro -palvelun tilanneiden jäsenyritysten työntekijät.
Osallistumisrajoitus: enintään 2 mentoria ja 2 aktoria per organisaatio (yhteensä enintään 4 henkilöä yhdestä organisaatiosta).
Osallistumismaksut
Ohjelma sisältyy aktoreiden osalta FIBS Pro -palveluun ja mentoreiden osalta FIBS Perus -palveluun.
Peruutusmahdollisuus
Hakemuksen voi peruuttaa hakemuksen lähettämisen jälkeen saamastasi vahvistusviestistä löytyvän linkin kautta ennen hakuajan loppua. Lisätietoa FIBSin tilaisuuksien käytännöistä ja peruutusehdoista löydät ilmoittautumislomakkeen lopusta löytyvän linkin kautta
Lisätietoa
fibs@fibsry.fi