Tässä FIBS Practice -valmennuksessa
- Saat tietoa luontopääoman roolista osana yritysraportointia sekä yritysten keinoista raportoida luontopääomatyöstään, mm. katsauksen Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TFND:n) kehitykseen
- Kuulet, miksi sijoittajat ovat kiinnostuneita yritysten luontopääomariskeistä ja miten sidosryhmät seuraavat ja arvioivat yritysten luonnon monimuotoisuuteen liittyvää työtä
- Kuulet konkreettisia esimerkkejä yritysten lähestymistavoista luontopääomatyön raportointiin ja pääset jakamaan kokemuksia muiden aiheen parissa toimivien yritysten kanssa.
Taloutemme on riippuvainen luonnosta, mutta luontopääomaan ja sen hupenemiseen liittyviä riskejä tai taloudellisia vaikutuksia ei vielä huomioida riittävästi. Keskustelu luonnon monimuotoisuudesta ja luontopääomasta nimenomaan talouden näkökulmasta on kiihtynyt kuitenkin vahvasti Dasguptan raportin julkaisemisen myötä. Myös suursijoittajat ovat havahtuneet, mitä riskejä luontokato tuo yrityksille ja vastuullinen ympäristösijoittaminen on alkanut kiinnostaa sekä suursijoittajien lisäksi myös yksityisiä sijoittajia.
Tässä käytännönläheisessä valmennuksessa käydään Rambollin asiantuntijoiden Kaisa Mustajärven ja Lara Alvarezin johdolla läpi sitä, mitä yritysten kannattaa huomioida luontopääomatyöstään raportoidessa. Miten viestiä luontopääoman hoitamisesta sekä siihen liittyvien riskien hallinnasta, ja vastata näin sijoittajien ja muiden sidosryhmien odotuksiin, mitä raportoinnilta vaaditaan eri foorumeilla ja miten raportointia tällä hetkellä ja tulevaisuudessa seurataan ja arvotetaan?
Käytännön esimerkkiä hyödyntäen käymme myös läpi, miten yritykset ovat näitä asioita omissa organisaatioissaan käsitelleet. Tilaisuudessa kuullaan käytännönläheiset puheenvuorot Työeläkeyhtiö Varman vastuullisen sijoittamisen johtajalta Hanna Kaskelalta sekä yritysten biodiversiteetti-indeksin kehittäneen Ecogainin perustajalta ja liiketoimintajohtajalta Anders Enetjärniltä.
Puhujavieraat
Hanna Kaskela toimii Työeläkeyhtiö Varmassa vastuullisen sijoittamisen johtajana ja on Suomen vastuullisen sijoittamisen yhdistyksen hallituksen jäsen.
Anders Enetjärn on Ecogainin perustaja ja liiketoimintajohtaja. Hän on ollut mukana luomassa Ecogainin Biodiversity Indexiä, kehittänyt ruotsalaisten yritysten kontekstissa sovelletun ekologisen kompensaation työkalun, sekä ollut mukana perustamassa Ruotsin Business@Biodiversity -verkostoa.
Kenelle
- Yrityksille, jotka ovat aloittaneet jo työn luontopääoman parissa, mutta haluavat syventää osaamistaan
- Yrityksille, jotka ovat kiinnostuneet erityisesti luontovaikutustensa mittaamisesta ja haluavat kuulla lisää kansainvälisistä käytännöistä ja kansallisista hankkeista
Max 2 henkilöä/organisaatio.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBSin Pro-jäsenmaksuun.
Syvennä luontopääomaosaamistasi FIBSin ja Rambollin valmennussarjan avulla
FIBS ja Ramboll järjestävät vuonna 2021 kolme luontopääoma-aiheista valmennuskertaa, joiden avulla voit helposti syventää osaamistasi aiheen osalta. Tutustu sarjan muihin valmennuksiin:
- Tunnista luontopääoman mahdollisuudet – Mistä lähteä liikkeelle luontopääomatyössä (6.5.)
- Menesty luontopääomalla – Data ja mittaaminen osana luontovaikutusten hallintaa (9.9.)
- Hoida sijoitustasi luontopääomaan – Miksi ja miten raportoida omasta luontotyöstä (4.11.2021)
Lisätietoja
FIBSin tiimi, 040 865 1285, fibs@fibsry.fi