Tässä FIBS Impact -tilaisuudessa
- Opit, mitä eroja sertifiointijärjestelmillä on, miten niitä voi vertailla ja millaisia kriteerejä yritykset voivat sertifioinneille asettaa
- Pääset oppimaan ja keskustelemaan muiden osallistujien kanssa sertifiointijärjestelmien käytöstä yrityksissä
- Saat työkaluja sosiaalisen vastuun edistämiseen toimitusketjuissa
Toukokuussa 2024 hyväksytty yritysvastuudirektiivi (CSDDD) asettaa yrityksille velvollisuuden selvittää toimintaansa liittyvät haitalliset ihmisoikeus- ja ympäristövaikutukset sekä puuttua niihin. Direktiivi koskee suuria yrityksiä, mutta sen vaatimukset heijastuvat kaikenkokoisiin yrityksiin.
Ihmisoikeuksia koskevan asianmukaisen huolellisuuden toteutuksessa yritykset voivat käyttää apuna erilaisia sertifiointeja ja monitoimija-aloitteita. Tässä tilaisuudessa perehdymme siihen, millainen rooli yritysvastuudirektiivissä ja muissa huolellisuusvelvoitteen sisältämissä laiessa (kestävyysraportointidirektiivi CSRD, metsäkatoasetus EUDR) on sertifiointijärjestelmille määritelty. Tarkastelemme käytännön esimerkkien avulla, miten sertifiointijärjestelmiä voi hyödyntää ihmisoikeus- ja ympäristöriskien vähentämisessä ja hallitsemisessa erityisesti kehittyviin maihin ulottuvissa tuotantoketjuissa.
Kenelle
- Kaikille yritysten ihmisoikeusvaikutuksista kiinnostuneille
- Erityisesti yritysjohdolle sekä vastuullisuus- ja hankinta-asiantuntijoille
Tilaisuus on osa FIBSin ja Reilun kaupan ”Ihmisoikeudet yritysten toimitusketjuissa – valmistaudu yritysvastuulakivaatimuksiin” -sarjaa, jonka muina aiheina ovat:
- Näin otat käyttöön ihmisoikeuksia koskevan huolellisuusprosessin (29.2.)
- Pakkotyö- ja lapsityöriskien tunnistaminen ja hallitseminen (18.4.)
- Elämiseen riittävät ansiot ja työolot toimitusketjuissa (5.11.)
Osallistuminen 29.2. ja 18.4. webinaareihin on edellytyksenä 27.8. lähivalmennukseen osallistumiselle. Tallenne ja esitysmateriaalit löytyvät uutishuoneesta tapahtuman nimellä.
Puhujat
- Anna Härri, tutkijatohtori, Aalto-yliopisto. Anna on tutkija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, vastuullisen liiketoiminnan tutkimusryhmässä. Hän tutkii tällä hetkellä erityisesti kestävän metsäteollisuuden mahdollisuuksia ja haasteita. Hänen väitöskirjansa keskittyi vaateteollisuuden kiertotalouteen ja sosiaaliseen vastuuseen globaalissa etelässä. Anna on perehtynyt muun muassa Intian vaatetehtaiden ja Kongon kobolttikaivosten oloihin.
- Hanna Kangasaho, vastuullisuusasiantuntija, Alko Oy
- Ilora Hossain, vastuullisuusasiantuntija, SOK
- Josetta Nousjoki, vastuullisuusjohtaja, Reilu kauppa ry. Josetta vastaa Reilun kaupan yhteiskunnallisesta vaikuttamistyöstä yritysten ihmisoikeusvastuuseen, elämiseen riittäviin ansioihin ja vastuullisiin julkisiin hankintoihin liittyvissä teemoissa. Josetta on erikoistunut vastuulliseen yritystoimintaan ja työntekijöiden oikeuksiin 20 vuoden urallaan mm. tutkivana toimittajana ja ammattiliiton asiantuntijana.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Perus -palveluun
Max 2 henkilöä per organisaatio.
Peruutusmahdollisuus
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisen vahvistusviestistä löytyvän linkin kautta viimeistään 48 tuntia ennen tilaisuuden alkua. Lisätietoa FIBSin tilaisuuksien käytännöistä ja peruutusehdoista löydät ilmoittautumislomakkeen lopusta löytyvän linkin kautta.
Veloitamme peruuttamattomista ilmoittautumisista 150 € + alv/tilaisuus, ellei muuta ole tapahtumailmoituksessa mainittu. Veloittamastamme no show -maksusta 50 % menee tilaisuuskustannusten kattamiseen ja 50 % lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Peruutusmaksua ei peritä sairaustapauksissa tai jos osallistujalla on muu ylitsepääsemätön este, mikäli hän ilmoittaa pois jäännistään ennen tilaisuutta.
Lisätietoa
fibs@fibsry.fi
Yhteistyössä
FIBS pidättää oikeuden muutoksiin.