Tässä FIBS Webinaarissa kuulet
- mitkä ovat tuotanto- ja toimitusketjujen yleisimmät ihmisoikeushaasteet
- miten aloittaa näiden riskien kartoitus ja vähentäminen
- miksi ja millaisia uusia kumppanuuksia on syntynyt yritysten ja muiden toimijoiden välillä
Ihmisoikeusvastuuseen liittyvä toiminta yleistyy yrityksissä vauhdilla. Parhaillaan EU:ssa ja useissa EU-maissa neuvotellaan yritysvastuulaeista, joiden myötä yrityksille tulisi myös laillinen velvoite kartoittaa, vähentää ja raportoida ihmisoikeushaasteista.
Jos yritysten ihmisoikeusvastuu on sinulle tai yrityksellesi vielä melko uusi näkökulma, nyt on sopiva hetki syventää tätä osaamista.
Tässä webinaarissa saat tiiviin mutta kattavan yleiskatsauksen tuotanto- ja toimitusketjujen ihmisoikeushaasteiden hallintaan, mikä on monelle yritykselle ihmisoikeustyön hankalin osa.
Kutsu mukaan myös kollegasi esimerkiksi hankinnasta, riskiarvioinnista tai compliance-toiminnosta, niin voitte helposti kasvattaa kerralla osaamistanne yritysten ihmisoikeustyöstä.
Ilmoittaudu samalla 27.5. järjestettävään webinaarin jatko-osaan, jossa teemana on yritysten ihmisoikeustyöhön liittyvät kumppanuudet ja työkalut, lisätietoa löydät täältä.
Syvennä ihmisoikeusosaamistasi FIBSin ja Reilun kaupan webinaarisarjan avulla!
FIBS ja Reilu kauppa järjestävät vuonna 2021 kaikkiaan neljä ihmisoikeusaiheista webinaaria, joiden avulla voit helposti syventää osaamistasi teeman osalta. Osallistu myös muihin sarjan webinaareihin tai katso ne myöhemmin tallenteena:
- Ihmisoikeusvastuun perusteet, 3.2.2021 – Katso tallenne
- Ihmisoikeusvastuu toimitusketjuissa 1/2: Riskien kartoitus ja vähentäminen, 22.4.2021
- Ihmisoikeusvastuu toimitusketjuissa 2/2: Kumppanuudet, työkalut ja esimerkit, 27.5.2021
- Miten saavuttaa elämiseen riittävät palkat? 30.11.2021
Kaikki FIBSin webinaaritallenteet löydät uutishuoneestamme Webinaarit-kategoriasta. Saat webinaarit käyttöösi luomalla uutishuoneen käyttäjätunnuksen täällä.
Kenelle
- Yrityksille, joiden ihmisoikeustyö on alkuvaiheessa
- Ihmisoikeustyötä jo tekevissä yrityksissä asiantuntijoille, jotka ovat itse vasta tutustumassa tähän työhön eli esimerkiksi hankinnan, viestinnän tai sidosryhmäsuhteiden asiantuntijoille
Puhujat
Tytti Nahi on kansainvälisen liiketoiminnan tohtori, jolla on yli 20 vuoden kokemus ihmisoikeuksien edistämisestä tuotantoketjuissa ja kansainvälisessä kaupassa. Hän johtaa Reilun kaupan kansainvälistä yritysten ihmisoikeusvastuuseen keskittyvää osaamiskeskusta.
Josetta Nousjoki (FM) on Reilun kaupan vastuullisuuspäällikkö. Hän on erikoistunut vastuulliseen yritystoimintaan ja työntekijöiden oikeuksiin 20 vuoden urallaan mm. tutkivana toimittajana ja ammattiliiton asiantuntijana.
Lisäksi Valion vastuullisuuspäällikkö Mervi Turunen vastaa tilaisuudessa puhujien kysymyksiin Valion ihmisoikeusvaikutusten hallintatyöstä.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBSin jäsenmaksuun
Lisätietoja
Miira Kokkonen, fibs@fibsry.fi, 044 367 3632