Tässä FIBS Webinarissa kuulet
- mitä on korruptio ja millaista on suomalainen korruptio
- miten organisaation tulisi toimia, jotta korruptiotapauksilta vältyttäisiin
- mikä on yksilön rooli korruption välttämisessä
Kuten monissa muissakin maissa, korruptio on myös Suomessa esiintyvä ongelma. Meillä kuitenkin esiintyy katutason lahjonnan sijaan suuremman mittaluokan rakenteellista ja vaikeammin havaittavaa korruptiota, joka usein ilmenee elinkeinoelämän ja viranomaisten toiminnan rajapinnassa.
Korruption vastaisuus on keskinen yritysvastuun osa-alue. Se on yksi YK:n Global Compactin kymmenestä periaatteesta, jonka mukaan ”yritysten tulee toimia kaikkia korruption muotoja vastaan, mukaan lukien kiristys ja lahjonta”. Lisäksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteessa 16.5 on tavoitteeksi asetettu ”vähentää merkittävästi korruptiota ja lahjontaa kaikissa muodoissaan”.
Webinaarissa saat kokonaiskuvan Suomessa esiintyvästä korruptiosta ja saat vinkkejä miten voit kitkeä korruptioriskit omassa liiketoiminnassanne.
Webinaari on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena.
Ohjelma
9.00 Avaus
Korruptio Suomessa – ja suomalaisissa yrityksissä
Juuso Oilinki, erityisasiantuntija, Oikeusministeriö
Käytännön esimerkkejä korruptiosta ja korruptiotorjunnasta
Anna Romberg, Anti-Corruption, Ethics and Compliance & Governance Expert, Anchor Integrity Oy
Mikä ajaa hyvän tyypin tekemään väärin?
Henrika Franck, vararehtori, Arcada ammattikorkeakoulu, Aalto -yliopiston kauppakorkeakoulun vieraileva tutkija
10.30 Webinaari päättyy
Puhujavieraat
Juuso Oilinki työskentelee erityisasiantuntijana Oikeusministeriössä ja koordinoi parhaillaan ”Sano ei korruptiolle” -kampanjaa, jonka tavoitteena on lisätä tietoutta korruptiosta ja korruptiontorjunnasta. Kampanja kannustaa kaikenlaisia organisaatioita liittymään mukaan rakentamaan Suomea, jossa korruptio ei menesty.
Anna Romberg, Anchor Integrity Oy, on korruption torjunnan, compliancen ja hyvän hallinnon ekspertti, ja erikoistunut sisäisten väärinkäytösten ja compliance-rikkomusten ehkäisyyn, tunnistamiseen ja selvittämiseen. Hän on toiminut johtajana Telialla ja Cargotecillä ja auttaa tällä hetkellä kansainvälisiä yrityksiä hallitsemaan eettisiä riskejä.
Henrika Franck, Arcada ammattikorkeakoulun vararehtori ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun vieraileva tutkija keskittyy tutkimustyössään eettisiin kysymyksiin ja työntekijöiden toimintaan strategisen tai organisatorisen muutoksen yhteydessä.
Kenelle
Webinaari sopii erityisesti teeman parissa aloitteleville eri liiketoimintojen asiantuntijoille
Osallistujamaksut
Tilaisuus sisältyy FBSin jäsenmaksuun
Lisätietoja
Miira Kokkonen, miira.kokkonen@fibsry.fi, 044 367 3632