Tässä FIBS Impact -tilaisuudessa
- Kuulet rekrytoinnin ammattilaisten kokemuksia siitä, kuinka välttää tiedostamattomat oletukset valintaprosesseista
- Saat vinkkejä konkreettisista toimista diversiteetin ja inkluusion varmistamiseksi rekrytointivaiheessa
- Pääset vaihtamaan ajatuksia teemasta muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa
Monimuotoisuuden lisääminen ei aina ole helppoa, vaikka henkilöstön monimuotoisuuden hyödyt olisivat organisaatiossa hyvin tunnistettu ja tavoitteena olisi monimuotoisuuden kasvattaminen. Ensimmäiset haasteet saattavat tulla vastaan jo rekrytoinnissa.
Yrityksissä pohditaan esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:
Miten me voimme lisätä monimuotoisuutta, kun meille hakee vain yhdenlaisia osaajia? Osaammeko oikeasti tunnistaa osaamista silloinkin, kun hakijan profiili poikkea totutusta? Miten erilaisuus vaikuttaa vuorovaikutukseen haastattelutilanteissa – kohtelemmeko nyt kaikkia yhdenvertaisesti?
Näissä kaikissa tilanteissa on riskinä, että tiedostamattomat oletukset pistävät keppejä rattaisiin. Tiedostamattomat ajatusprosessit ovat meille välttämättömiä, ja toimivat monessa arkielämän tilanteessa hyvin – meidän ei tarvitse joka aamu tarkistaa, kantaako maa meitä. Tiedostamattomat oletukset kuitenkin vaikuttavat myös silloin, kun tarvittaisiin hitaampaa ajattelua. Ne vaikuttavat arvioihimme, käytökseemme ja voivat vinouttaa päätöksentekoamme.
Tiedostamattomien oletusten haitallisia vaikutuksia voi onneksi välttää ja korjata.
Monimuotoisen henkilöstön rekrytoinnissa onnistuminen vaatii, että tunnistetaan ne tilanteet, joissa tiedostamattomat oletukset potentiaalisesti vääristävät prosessia, ja kehitetään käytäntöjä jotka joko estävät tiedostamattomien oletusten hyödyntämisen tai minimoivat ja korjaavat niiden vaikutukset. Esimerkiksi rekrytoimalla anonyymisti vältetään tiedostamattomat oletukset: poistamalla arvioijalta pääsy sellaisiin tietoihin joita hän muuten voisi huomaamattaan hyödyntää päätöstä tehdessään.
Tässä tilaisuudessa Includia Leadership’in Jonna Louvrier alustaa ensin tiedostamattomista oletuksista ja antaa esimerkkejä siitä kuinka tiedostamattomat oletukset vaikuttavat rekrytoinnissa. Saat myös vinkkejä työkaluista joilla varmistaa objektiivisuus ja edistää monimuotoisuutta rekrytoinnissa.
Teeman alustuksen jälkeen kuulet käytännön kokemuksista alalta. TietoEvryn Kia Haring kertoo kokemuksistaan edistää monimuotoisuutta ja kehittää ratkaisuja rekrytointiin. Haring kertoo TietoEvryn pelillistetystä anonyymista rekrytointiprosessista ja siitä, mitä tapahtui kun he vaihtoivat rekrytointi-ilmoituksen kielen inklusiivisemmaksi.
Monimuotoisuusaamiainen on kolme kertaa vuodessa järjestettävä aamiaistilaisuus, jossa aiheena on työelämän diversiteetti ja inkluusio (D&I). Tilaisuudessa kuulet alustuksia ajankohtaisista aiheista sekä pääset keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia, näkemyksiä sekä kokemuksia toimivista tavoista D&I:stä kiinnostuneiden kollegoiden kanssa.
Puhujat
Kia Haring toimii TietoEVRYn viestintä- ja vastuullisuusjohtajana. Kialla on 25 vuoden kokemus kansainvälisestä yritysviestinnästä ja markkinoinnista, josta viimeiset 15 vuotta dynaamiselta teknologia-alalta. Kialle tärkeitä teemoja ovat yritysvastuu, monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus, ja häntä inspiroi digitalisaation, uusien teknologioiden ja datan mahdollisuudet niin kansalaisten hyvinvoinnin kuin kestävän kehityksen edistäjinä.
Kenelle
Kaikille työelämän diversiteetistä ja inkluusiosta kiinnostuneille. Rajattu osallistujamäärä: max 2 henkilöä/organisaatio.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBSin jäsenmaksuun
Lisätietoja
FIBSin tiimi, 040 865 1285, fibs@fibsry.fi