Monimuotoisuusjohtaminen on monen yrityksen agendalla, eikä ihme. Sanotaanhan, että monimuotoisuutta edistämällä, ja monimuotoista organisaatiota hyvin johtamalla, organisaatio saa monia hyötyjä: osaajapula helpottaa, työtyytyväisyys paranee, oppiminen vahvistuu ja asiakassuhteet vahvistuvat. Ja kaikki tämä näkyy todennäköisesti tuloksessa. Mutta mistä monimuotoisuustyö kannattaa aloittaa? Mitä tulisi tehdä ensin, ja miksi? Kenen tulisi olla työssä mukana, ja millaisia tavoitteita organisaatiolle kannattaa asettaa – niin lyhyellä kuin pidemmällä aikavälillä?
Tämän koulutuskokonaisuuden tavoitteena on tukea monimuotoisuustyön alkumetreillä olevia organisaatioita löytämään vastauksia edellä oleviin kysymyksiin.
Koulutuksessa käydään läpi monimuotoisuusjohtamista eri näkökulmista ja tunnistetaan työssä usein eteen tulevia haasteita, sekä pohditaan niihin ratkaisuja. Koulutuksessa pohditaan myös miten monimuotoisuusjohtamista on mahdollista käyttää työkaluna lakisääteiseen yhdenvertaisuussuunnitteluun ja yhdenvertaisuuden edistämiseen. Koulutuskokonaisuuden jälkeen osallistujilla on selkeämpi kuva siitä, miten monimuotoisuus liittyy niin henkilöstöön, asiakkaisiin kuin muihin sidosryhmiin.
Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta puolenpäivän sessiosta. Koulutussessiot ovat osallistavia, ja niissä pääsee vaihtamaan ajatuksia ja oppimaan muilta samassa tilanteessa olevilta organisaatiolta.
1. Monimuotoisuusjohtamisessa käyntiin! 14.9. ; 21.9. ; 28.9. klo 9-12. Lisätietoa ja ilmoittautuminen 31.8.2021 mennessä
2. Monimuotoisuusjohtamisessa eteenpäin! Fokuksessa monimuotoisuuden lisääminen. 7.10. ; 14.10 ; 28.10. klo 9-12. Lisätietoa ja ilmoittautuminen 24.9.2021 mennessä
3. Monimuotoisuusjohtamisessa eteenpäin! Fokuksessa inklusiivisen työkulttuurin luominen. 4.11, ; 11.11, ; 19.11. klo 9-12. Lisätietoa ja ilmoittautuminen 24.10.2021 mennessä
Kouluttajana toimii Jonna Louvrier, CEO, Includia Leadership.
Kenelle
Kaikille avoimet ja maksuttomat koulutukset on suunnattu yksityisen- ja julkisen sektorin organisaatioille, joissa monimuotoisuustyö on aluillaan. Koulutus soveltuu niin pk-sektorin organisaatioille kuin isommille organisaatiolle.
Käytännön ohjeita
Mukaan voi ilmoittautua 1 henkilö per organisaatio, ja osallistumista jokaiselle kerralle edellytetään. Jos ilmoittautunut henkilö on jollain kerralla estynyt, hän voi lähettää paikalle sijaisen.
Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, organisaatioiden valinnassa painotetaan laajaa maantieteellistä ja sektorikohtaista edustusta. Koulutukseen valitut saavat tiedon valinnasta pari viikkoa ennen kunkin koulutuskokonaisuuden ensimmäistä tilaisuutta.
Osallistumismaksut
Osallistuminen on maksutonta
Järjestäjä
Koulutukset järjestää FIBS. Koulutukset ovat osa Yhdessä yhdenvertaisuuden puolesta -hanketta, joka on saanut rahoitusta EU:n Rights, Equality and Citizenship -ohjelmasta. Hanketta koordinoi Suomessa oikeusministeriö. FIBS on yksi hankkeen toteuttajista.
Lisätietoa
Veera Iija, yritysvastuuasiantuntija, FIBS, veera.iija(at)fibsry.fi, p. 040 6740190