Tilaisuuteen ilmoittautuminen on sulkeutunut viikkoa ennen valmennusta 15.8.2024.
Tässä tilaisuudessa opit
- mitä tyypillisiä haasteita konfliktiympäristössä toimiminen tuo liiketoiminnalle
- miten löytää sopivimmat ratkaisut konfliktiympäristössä toimiessa (esim. vuoropuhelu, hajautettu päätöksenteko)
- millaisia riskejä liiketoiminnan jatkamiseen, sopeuttamiseen tai lakkauttamiseen liittyy erityyppisissä konflikteissa.
Yritykset, jotka ovat kehittäneet valmiuksiaan kohdata erityyppisiä konflikteja (esim. sota ja muut poliittiset epävakaudet) omassa liiketoimintaympäristössään pystyvät tekemään perustellumpia päätöksiä ja selviämään tilanteesta pienemmin vaurioin, kuin äkillisiin muutoksiin varautumatta jättäneet toimijat.
Maailmassa on kasvava määrä konflikteja, ja yhä useampi suomalaisyrityskin voi joutua tilanteeseen, jossa konflikti vaikuttaa sen toimintaan joko suoraan tai epäsuorasti yrityksen arvoketjujen kautta. Konfliktiympäristössä toimimisessa on monia riskejä, joiden vaikutukset voivat olla ennalta-arvaamattomia, mikäli niihin ei ole varauduttu. Mikäli yrityksen konfliktivalmius on heikolla tasolla, yritys saattaa tahtomattaan vaikuttaa toiminnallaan haitallisesti konfliktin vaikutuspiirissä oleviin ihmisiin, yhteisöihin ja ympäristöön. Tästä aiheutuu myös merkittävää maineriskiä.
Konfliktivalmiuksien kehittäminen onkin tärkeä osa yritystoimintaa. On tärkeää ymmärtää millaisia haasteita yritys voi kohdata haastavassa ympäristössä toimiessaan ja miten niihin on mahdollista vastata. Osa konfliktiympäristöistä on jossain määrin vakiintuneita, jolloin niissä toimimisen karikkoihin on helpompi varautua. On kuitenkin myös monenlaisia äkillisiä konflikteja, joihin varautuminen helpottaa päätöksentekoa liiketoiminnan jatkamiseen, sopeuttamiseen tai lakkauttamiseen liittyvissä kysymyksissä.
Valmennus mahdollistaa sinulle aiheeseen syventymisen pienryhmissä läpi käytävän harjoitteen avulla. Osallistujat pääsevät pohtimaan tiimeissä kuviteltuun skenaarioon sopivia strategioita yrityksen eri toimijoiden näkökulmasta.
Osallistujat saavat lyhyen etukäteismateriaalin ennakkoon, jonka helposti läpi silmäilemällä voi halutessaan virittäytyä valmennuksen aiheeseen ja pienryhmäharjoitteeseen.
Kenelle
Yrityksen konfliktivalmiuden kehittämisestä kiinnostuneille, kuten yrityksen riskeistä vastaaville johtajille, kestävyysjohtajille, hankintajohtajille tai muille relevanteille tahoille
Ota myös kollegasi mukaan oppimaan vauhdittaaksenne ymmärryksen jalkauttamista organisaatiossane! Tilaisuuteen on osallistujarajoituksena 2 henkilöä / organisaatio. Huomioithan, että tämä tilaisuus on tarkoitettu yrityksille, joilla on omaa kansainvälistä toimintaa tai hankintaketjuja.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Perus -palveluun
Peruutusmahdollisuus
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisen vahvistusviestistä löytyvän linkin kautta viimeistään 48 tuntia ennen tilaisuuden alkua. Lisätietoa FIBSin tilaisuuksien käytännöistä ja peruutusehdoista löydät ilmoittautumislomakkeen lopusta löytyvän linkin kautta.
Veloitamme peruuttamattomista ilmoittautumisista 150 € + alv/tilaisuus, ellei muuta ole tapahtumailmoituksessa mainittu. Veloittamastamme no show -maksusta 50 % menee tilaisuuskustannusten kattamiseen ja 50 % lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Peruutusmaksua ei peritä sairaustapauksissa tai jos osallistujalla on muu ylitsepääsemätön este, mikäli hän ilmoittaa pois jäännistään ennen tilaisuutta.
Yhteistyössä
* SaferGlobe on saanut konfliktivalmiuskoulutuksien toteuttamiseen ulkoministeriön myöntämää kehitysyhteistyörahoitusta. Ulkoministeriö ei vastaa siihen liittyvien julkaisujen tai koulutuksien sisällöstä.