Osallistumalla Yritysvastuujohtajien sparrausryhmään 2023 saat:
- ajankohtaisinta tietoa huippuasiantuntijoiden alustamana
- luottamuksellisia keskusteluja käytännön kokemuksista
- vertaistukea alan haasteisiin
Ensimmäinen tapaaminen 8.3.: Strateginen ote luontopääomaan ja luontopositiivisuuteen – Mitä yritys voi tehdä, ja mitä hyötyjä saada
Tässä tapaamisessa
- Keskustellaan luontopääomasta ja pitkän aikavälin tavoitteiden asettamisesta sekä strategisesta otteesta luontopositiivisiin palveluihin
- Kuulet vertaisesimerkkejä muista yrityksistä
Vuoden 2023 Yritysvastuujohtajien sparrausryhmän ensimmäisessä kokoontumisessa vaihdamme Rambollin asiantuntijoiden johdolla ajatuksia luontopääoman ja luontopositiivisuuden merkityksestä vastuullisuusjohtamisessa ja liiketoiminnassa, strategisen luontotyön haasteista ja mahdollisuuksista sekä siitä, miten luontotyö otetaan osaksi muuta vastuullisuustyötä ja sidotaan esimerkiksi ilmastotyöhön.
Luontovaikutusten huomioiminen yritysten toiminnassa ei ole pelkkää riskien hallintaa ja haittojen minimoimista, vaan voi parhaimmillaan myös synnyttää ratkaisuja, joilla päästään kohti luontopositiivisuutta – ratkaisuja, joilla parannetaan ekosysteemien tilaa. Mitä luontopositiivisuus tarkoittaa liiketoimintamahdollisuuksina? Entä miten innovaatiotoimintaa voidaan saada paremmin mukaan yrityksen vastuullisuustyöhön?
Ohjelma
8:30 Aamiaista tarjolla
9:00 Aloitussanat
Angelina Kuokkanen, Yritysvastuuasiantuntija, FIBS
Mitä luontopositiivisuus tarkoittaa liiketoimintamahdollisuutena?
Saara Vauramo, johtava asiantuntija, luontopositiiviset palvelut, Ramboll Finland Oy
Miten luontopositiivisuus saadaan mukaan yrityksen tuotteiden ja palvelujen innovaatiotoimintaan?
Lauri Larvus, Head of Strategic Sustainability Consulting, Ramboll Finland Oy
Luontopääoman vastuullinen kehittäminen ja maankäyttösektorin mahdollisuudet
Tapani Pahkasalo, Partner, Dasos Capital
Keskustelua aiheesta. Sovimme myös sparrausryhmän yhteisistä tavoitteista sekä käytännöistä vuodelle 2023.
12.30 Tilaisuus päättyy
Puhujat
- Saara Vauramo, Johtava asiantuntija, luontopositiiviset palvelut, Ramboll Finland Oy
- Lauri Larvus, Head of Strategic Sustainability, Ramboll Finland Oy
- Tapani Pahkasalo, Partner, Dasos Capital.
Dasos Capital on suomalainen metsä- ja luontopääoman hallinnointiin keskittyvä yhtiö, joka hoitaa asiakkaidensa puolesta EUR 1,4 mrd edestä varoja. Vastuullinen sijoittaminen on meille sijoitusperiaatteiden, arvonluonnin ja riskienhallinnan ydin. He keskittyvät kestävään arvonluontiin hallinnoimillaan maa-alueilla.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Pro -palveluun.
Peruutusmahdollisuus
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisen vahvistusviestistä löytyvän linkin kautta viimeistään 48 tuntia ennen tilaisuuden alkua. Lisätietoa FIBSin tilaisuuksien käytännöistä ja peruutusehdoista löydät ilmoittautumislomakkeen lopusta löytyvän linkin kautta.
Veloitamme peruuttamattomista ilmoittautumisista 150 € + alv/tilaisuus, ellei muuta ole tapahtumailmoituksessa mainittu. Veloittamastamme no show -maksusta 50 % menee tilaisuuskustannusten kattamiseen ja 50 % lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Peruutusmaksua ei peritä sairaustapauksissa tai jos osallistujalla on muu ylitsepääsemätön este, mikäli hän ilmoittaa pois jäännistään ennen tilaisuutta.
Yritysvastuujohtajien sparrausryhmä 2023
Vuodeksi 2023 uudistetussa, koko vuoden kestävässä yritysvastuujohtajien sparrausryhmässä kehitetään omaa yritysvastuujohtajuutta yhdessä muiden vastuullisuusjohtajien kanssa!
Yritysvastuujohtajien sparrausryhmä tarjoaa FIBS Pro -organisaatioiden yritysvastuujohtajille ainutlaatuisen mahdollisuuden syventää omaa osaamista sekä vaihtaa muiden osallistujien kanssa ajatuksia ja kokemuksia kulloinkin käsiteltävän teeman ympäriltä asiantuntijoiden alustamana. Yhdessä pohdimme, miten kestävyysmuutosta voidaan käytännönläheisesti toteuttaa työyhteisöissä ja arvoketjuissa. Samalla ryhmä tarjoaa keinon edistää omaa ammatillista kasvua.
Toteutustapa
FIBSin jäsenyritys nimeää ryhmään yrityksensä vastuullisuusjohtajan, joka sitoutuu osallistumaan kaikkiin ryhmän tapaamisiin (4 kertaa) vuoden 2023 aikana. Tapaamisissa päivän teemaan perehtynyt asiantuntija alustaa teemasta, jonka jälkeen keskustellaan ja jaetaan osallistujien kokemuksia ja näkemyksiä Chatham House Rule –periaatteella.
Tapaamisten teemat keskittyvät tiettyyn vastuullisuusteemaan luontokadosta ihmisoikeuksiin, muutosjohtamiseen tai oman vaikutusvallan kasvattamisen keinoihin – ja käsiteltävät teemat sekä tarkemmat ajankohdat päätetäänkin ryhmän alkuvaiheessa yhdessä vastuullisuusjohtajien kanssa, jotta ryhmän toiminta vastaa parhaalla mahdollisella tavalla juuri heidän tarpeisiinsa. Yhdessä voidaan tunnistaa myös kiinnostavia alustajia tapaamisiin.
Tapaamiset pyritään järjestämään läsnätilaisuuksina Helsingissä, ellei ryhmän jäsenet toivo muunlaista toteutustapaa. Yritysvastuujohtaja voi tuoda tiettyihin tapaamisiin mukanaan myös yhden kollegan one plus -periaatteella itsensä lisäksi – jotta käytännön työn edistäminen omassa organisaatiossa olisi jouhevampaa.
Kenelle
- Yrityksen yritysvastuusta vastaava johtaja
- 1 henkilö per yritys. Organisaatio itse nimeää henkilön, joka osallistuu kaikkiin ryhmän tapaamisiin vuoden 2023 aikana
Lisätietoa
fibs@fibsry.fi, 040 865 1285
FIBS pidättää oikeuden muutoksiin.