Päivitä osaamistasi virtuaalisesti

24 maaliskuuta 2020

Nyt jos koskaan on hyvä hetki päivittää osaamista ja kasvattaa asiantuntijuutta yritysvastuun trendeistä – virtuaalisesti.

Uutishuoneestamme löytyy jo kymmeniä webinaari- ja seminaaritallennetta, joista saat tietoa päivänpolttavista vastuullisuusteemoista sekä käytännön vinkkejä vastuullisuustoimintanne kehittämisen tueksi. Webinaarit ovat keskeinen osa FIBSin jäsenpalvelua, ja avoimia kaikille jäsenillemme. Osa seminaaritallenteistamme on kaikille avoimia.

Webinaarivalinnan helpottamiseksi julkaisemme Twitterissä kerran viikossa Viikon webinaarin – seuraa meitä niin saat tietoa myös muista ajankohtaisista vastuullisuusuutisistamme.

Viikon webinaari: Verkkopalvelut saavutettaviksi – käytännön ohjeita suunnittelijoille

Saavutettava verkkopalvelu on sellainen, jota kaikki voivat käyttää yhdenvertaisesti vammoista tai toimintarajoitteista huolimatta. Saavutettavuuden huomioiminen parantaa palvelun laatua ja käytettävyyttä, ja samalla laajentaa asiakaskuntaa ja parantaa yhteiskunnan yhdenvertaisuutta. Tämä mahdollistaa sen, että kaikki voivat osallistua digitaaliseen yhteiskuntaan.

Digitaalisten palveluiden saavutettavuuden parantaminen on liiketoiminnan kehittämistä parhaimmillaan.

Euroopan parlamentin vuonna 2016 hyväksymällä saavutettavuusdirektiivillä (Directive on Web Accessibility) määritetään julkisen sektorin toimijoille vähimmäisvaatimukset verkkopalveluiden, mobiilisovellusten ja verkkoviestinnän saavutettavuudelle. Lainsäädännön ulkopuolelle jääville yrityksille se näyttää suuntaa siitä, mitä myös niiltä tulevaisuudessa odotetaan.

Kauaskantoisesti ajatteleva yritys varmistaa verkkopalveluidensa saavutettavuuden nyt.

Tässä FIBSin webinaarissa kuulet Kehitysvammaliiton erityisasiantuntija Timo Övermarkin käytännönläheisen puheenvuoron siitä, mitä saavutettavuusdirektiivi vaatii ja miten direktiivin vaatimukset voi käytännössä täyttää tai ylittää yrityksen verkkopalveluiden ja -viestinnän suunnittelussa.

Katso viikon webinaarimme täällä.

Kysy lisää

Miira Kokkonen, tapahtumatuottaja, FIBS
miira.kokkonen@fibsry.fi

FIBSin toiminta
close