Suosittu FIBS kevytmentorointiohjelma järjestetään jälleen vuonna 2020!
FIBS kevytmentorointiohjelma on yritysvastuun ammattilaisille ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää ammattitaitoaan kestävän liiketoiminnan osaajana. Samalla se on keino vauhdittaa mahdollisimman monen suomalaisyrityksen nousua kestävän liiketoiminnan huipulle.
Kevytmentoroinnissa FIBS muodostaa mentori-aktori -parit ja toimii mentori-aktori -parien tukena prosessin käynnistämisvaiheessa. Ohjattu mentorointiprosessi kestää vuoden 2020 loppuun saakka, jonka jälkeen parit voivat halutessaan jatkaa työskentelyä omatoimisesti.
Mikä on mentoroinnin tavoite?
Mentoroinnin tavoitteena on edistää aktorin osaamista ja ammatillista kasvua. Mentori jakaa alan tieto-taitoa ja kokemusta säännöllisten ja luottamuksellisten keskusteluiden kautta, jolloin molemmat osapuolet oppivat toisiltaan ja saavat uutta näkemystä yhteisiin kiinnostuksen kohteisiin.
Mitä mentorointiin sisältyy?
Mentori sitoutuu mentoroimaan syksyn 2020 aikana ainakin yhtä mutta enintään kahta palveluun hakenutta aktoria. Mentorointitapaamisia tulee järjestää vähintään kolme. Mentori-aktori -parit sopivat keskenään tapaamisajat ja -paikat. Tapaamiset voidaan järjestää myös online-muodossa (esim. Skypen välityksellä) mikäli molemmat osapuolet niin haluavat. Tarkempia tietoja löydät FIBS kevytmentoroinnin toimintaperiaatteista
Kuka voi hakea mentoriksi tai aktoriksi ja miten?
Mentoriksi voi hakea kuka tahansa FIBSin jäsenorganisaation työntekijä, joka kokee osaamisensa ja kokemuksensa tuovan FIBSin jäsenistölle lisäarvoa ja haluaa henkilökohtaisesti tai organisaationsa puolesta edistää suomalaisyritysten vastuullisuusosaamista. Aktoriksi voivat hakea kaikki FIBS Pro -palvelun tilanneiden jäsenyritysten työntekijät.
Mentoriohjelmaan voi hakea 1.-30.4.2020 välisenä aikana, linkin hakulomakkeeseen löydät tältä sivulta.
Haku kevytmentorointiin on auki 30.4. asti ja mentori-aktori-pareista ilmoitetaan osallistujille 11.5. mennessä.
Miten mentori-aktori -parit muodostetaan?
Aktorit voivat valita itselleen sopivan mentorin osaamis- ja kokemusprofiilien kautta, jonka perusteella FIBS muodostaa mentori-aktori -parit. Mentorit ja aktorit ovat toisilleen anonyymejä parinmuodostukseen asti.
Miten mentorointi-teemat valitaan?
Ohjelmaan haetaan mentoreita erityisesti kuudelta eri vastuullisuuden osa-alueelta, hakijat voivat kuitenkin halutessaan ehdottaa myös muita mentorointiteemoja:
- Vastuullisuuden integrointi liiketoimintaan ja strategiaan
- Vastuullisuusraportointi ja -viestintä
- Yritysvastuun johtaminen
- Yritykset ja ihmisoikeudet
- Monimuotoisuusjohtaminen
- SDG-tavoitteet liiketoiminnassa
- Luonnon monimuotoisuus ja luontopääoma
- Ilmastonmuutos liiketoiminnassa
- Muut ympäristövastuun teemat
Onko palvelu maksullinen? Maksetaanko mentoreille palkkioita?
Mentorit osallistuvat ohjelmaan pro bono -periaatteella, eikä mentoroinnista makseta palkkiota. Aktoreille osallistuminen on maksutonta, ohjelma sisältyy FIBS Pro -jäsenmaksuun.
FIBS Peers kevytmentorointi 2020 – Kick-off 1.6.2020
Mentori-aktori -parien valinnan jälkeen mentorointi käynnistyy kick-off -tilaisuuden merkeissä. Kick-off -tilaisuuteen ovat tervetulleita myös viime vuoden mentorointiohjelmaan osallistuneet mentorit ja aktorit. Tilaisuudessa kuullaan mm. kuinka vuoden 2019 ohjelmaan osallistuneet saivat mentoroinnista parhaan hyödyn irti. Kick-off -tilaisuus järjestetään 1.6. klo 14-16 etäyhteydellä interaktiivisena webinaarina (jos tilanne sen sallii, tapaaminen voidaan järjestää myös kasvokkain – seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme hakijoita mahdollisista muutoksista) – merkitse kalenteriisi!
”FIBSin kevytmentorointi on oiva mahdollisuus niin aktoreille kuin mentoreille jakaa ajatuksia, kokemuksia ja näkemyksiä vastuullisuuteen ja kestävään kehityksen liittyen. Vaikka ohjelman tarkoitus on antaa aktoreille mahdollisuus ammatilliseen kehittymiseen, myös mentoreille se avaa uusia näkökulmia ja oivalluksia avointen keskustelujen kautta. Suosittelen lämpimästi.” – Riikka Rantakari, toimitusjohtaja, FitComm Oy
”During the FIBS mentoring program, my understanding of the corporate responsibility rose to a completely different level.” – Ulla Vesteri, Corporate Responsibility, Elisa Oyj
”Oli hienoa saada mahdollisuus tutustua muiden yritysten vastuullisuushaasteisiin ja keskustella ratkaisuista. Tutustuin vastuullisuuskollegoihin ja yhteistyö jatkuu myös ohjelman päätyttyä. Jokainen mentorointitilaisuus opettaa enemmän ja enemmän.” – Anonyymi palaute mentorointiohjelmaa koskevasta palautekyselystä
Lisätietoja
Miira kokkonen, miira.kokkonen@fibsry.fi, 044 367 3632