- Jäsenmaksut säilyvät vuoden 2020 tasolla
- FIBS käynnistää siirtymän kahden vuosikokouksen malliin
- FIBSin nykyinen hallitus jatkaa syksyyn 2021 asti
- Vuosi 2021: Luvassa entistäkin kattavampi palvelutarjonta
- Vuosi 2020: Ennätysmäärä tilaisuusosallistujia, 97 % jäsenistä suosittelisi FIBSiä
FIBSin tänään järjestetyssä vuosikokouksessa päätettiin sääntömääräisten asioiden lisäksi käynnistää siirtymä kahden vuosikokouksen malliin: kevätkokouksissa käsitellään menneen vuoden tilinpäätösasiat, syyskokouksissa asialistalla ovat puolestaan tulevan vuoden toimintasuunnitelma sekä hallituksen ja nimitysvaliokunnan valinnat. Uuden kokouskäytännön on tarkoitus astua virallisesti voimaan vuonna 2022.
Vuosikokousmallin muutos edellyttää sääntöuudistusta, tätä varten FIBS järjestää loka-marraskuussa 2021 ylimääräisen vuosikokouksen. Tällöin valitaan myös kuluvan vuoden hallituksen ja nimitysvaliokunnan jäsenet sekä käsitellään tulevien vuosien toimintastrategia. FIBSin nykyinen hallitus ja nimitysvaliokunta jatkavat ylimääräiseen vuosikokoukseen asti. Hallituksen jäsenet löytyvät FIBSin verkkosivuilta.
”Kahden vuosikokouksen mallin perimmäisenä tarkoituksena on palvella jäseniämme entistäkin paremmin. Sen ansiosta pystyisimme tekemään toiminnan ja talouden suunnittelun kannalta keskeiset päätökset ja valinnat syksyisin, eli jo edellisen vuoden puolella,” sanoo FIBSin toimitusjohtaja Kimmo Lipponen.
Jäsenmaksut säilyvät vuoden 2020 tasolla
Vuosikokouksessa vahvistettiin vuoden 2021 jäsenmaksut, jotka päätettiin pitää ennallaan eli vuoden 2020 tasolla. Tarkempia tietoja jäsenmaksuista löydät FIBSin verkkosivuilta.
Vuosi 2021: Luvassa entistäkin kattavampi palvelutarjonta
Vuosikokouksessa vahvistettiin FIBSin kuluvan vuoden toimintasuunnitelma. Vuoden pääteemoja ovat monimuotoisuuden johtaminen, ihmisoikeudet, yritysvastuun lainsäädäntö, luontopääoma ja ilmastonmuutos. Tilaisuuksissa teemoina ovat lisäksi mm. digitalisaation ja teknologian mahdollisuudet yritysvastuulle, integroitu ajattelu yritysvastuussa, kiertotalous sekä yritysvastuutiedon visualisointi.
Uusia kaikille jäsenille avoimia palveluita ovat kolme kertaa vuodessa järjestettävät Monimuotoisuusaamiaiset, Pinnalla juridiikassa -webinaarisarja sekä Raportoinnin ajankohtaispäivä. FIBS Pro -palveluun sisältyvä uutuus on Yritysvastuujohtajien sparrausryhmä. Kaikki vuoden 2021 kymmenet tilaisuudet löytyvät verkkokalenteristamme.
FIBSin kevytmentorointiohjelma järjestetään kolmatta kertaa; ohjelmaan on osallistunut jo kaikkiaan 54 jäsenorganisaatioiden edustajaa mentorina tai aktorina.
Kuluvan vuoden ohjelmaan sisältyy myös kaikkiaan kuusi kyselytutkimusta: Luontopääoma osana yritysten liiketoimintaa (tulokset julkaistiin maaliskuussa), kahdeksas Yritysvastuu 2021 -tutkimus, (tulokset julkaistaan 2.12.) sekä neljä Yritysvastuupulssi-kyselyä (ks. tammikuussa tehdyn kyselyn tulokset täältä). FIBSin kyselytutkimusten laajat yhteenvetoraportit sisältyvät jäsenetuihin.
FIBS panostaa vuonna 2021 lisäksi vahvasti yritysvastuun työkalujen kehittämiseen: Helmikuussa julkaistiin yhteistyössä 4FRONTin kanssa kehitetty Yritysvastuun itsearviointi -työkalu. Kaikille avoimen ja maksuttoman työkalun tavoitteena on vauhdittaa kaikkien toimialojen yritysten vastuullisuustoimintaa. Syksyllä puolestaan julkaistaan FIBSin kehittämä monimuotoisuuden itsearviointityökalu sekä monimuotoisuusarviointi.fi-verkkosivusto, jotka ovat osa EU-komission rahoittamaa All in for Equality -hanketta.
Monet FIBSin jäsenpalveluista tuotetaan edellisvuosien tapaan yhteistyössä FIBS Partnereiden kanssa. Vuonna 2021 Partnereitamme ovat AFRY, Avidly, CGI, Dittmar & Indrenius, FitComm, 4FRONT, Includia Leadership, KPMG, Mitopro, Ramboll, Reilu kauppa, Stora Enso ja Tekir. Tutustu Partnereihimme täällä.
Vuosi 2020: Ennätysmäärä tilaisuusosallistujia, 97% jäsenistä suosittelisi FIBSiä
Vuosikokouksen yhteydessä julkaistiin myös FIBSin vuosikertomus 2020, johon on koottu kuluneen vuoden kohokohdat, avaintulokset ja taloudelliset tiedot.
Koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta lähes kaikki vuodelle 2020 suunnitellut tilaisuudet pystyttiin järjestämään hyödyntämällä entistä laajamittaisemmin erilaisia digitaalisia tapahtumasovelluksia. Tavoitteena oli tarjota osallistujille paras mahdollinen kävijäkokemus, ja palautteen perusteella tässä myös onnistuttiin hyvin: vuoden aikana järjestetyn kaikkiaan 70 tilaisuuden tyytyväisyyskeskiarvo oli 4,1/5. FIBSin tilaisuuksien osallistujamäärä rikkoi ensimmäistä kertaa 4000:n rajan, osallistujia oli kaikkiaan 4203.
Jäsenten suosittelualttius nousi myös edellisvuoteen verrattuna: FIBSin jäsentyytyväisyyskyselyyn vastanneista peräti 97 % suosittelisi FIBSiä yritysvastuualan kollegoilleen.
FIBSin jäsenmäärä oli vuoden 2020 lopussa 356, uusia jäseniä liittyi mukaan 32. Jäsenistä 76 % oli yrityksiä, joista puolet (51 %) oli suuria ja suuryrityksiä, näiden joukossa Suomen 10 suurinta yritystä, sadasta suurimmasta yrityksestä jäsenenä oli 67 %. FIBS on jäsenmäärältään Pohjoismaiden suurin yritysvastuuverkosto.
Lue lisää menneen vuoden tuloksista: FIBSin vuosikertomus 2020 (pdf)
Lisätietoa
Kimmo Lipponen, toimitusjohtaja, FIBS, p. 040 758 7247, kimmo.lipponen@fibsry.fi