Tässä FIBS Webinarissa kuulet
- hiilensidonnan keinoista ja hiilensidonnan todentamisesta, mallintamisesta ja mittaamisesta
- miten yritysten, viljelijöiden ja tutkijoiden monitoimijayhteistyöllä ajetaan ruokaketjun systeemistä muutosta kestävämmäksi
- miten Carbon Action -hankkeen tuottama tutkimustieto voi auttaa yrityksiä vähentämään päästöjä, saamaan kestävämpiä tuotteita markkinoille ja tehostamaan kuluttajaviestintäänsä
- käytännön kokemuksia hankkeessa mukana olevalta yritykseltä
IPCC:n raportissa maankäyttöä ja ruoantuotantoa pidetään yhtä keskeisenä tekijänä ilmastonmuutoksen hidastamisessa kuin fossiilisten polttoaineiden vähentäminen. Globaaleista kasvihuonepäästöistä 25-30 % ovat ruokajärjestelmän tuottamia, ja maaperä köyhtyy vauhdilla niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.
Ilmastonmuutosta on pitkään ratkottu päästöjä vähentämällä, mutta yhä enemmän keskustelua käydään myös hiilen varastoimisesta maaperään.
Baltic Sea Action Groupin käynnistämä Carbon Action -alusta tutkii ja kehittää hiilen varastoitumista, keskittyen erityisesti monihyötyiseen hiiliviljelyyn. Hiiliviljely lisää hiilen määrää maaperässä, mikä parantaa maan rakennetta ja pellon tuottavuutta. Samaan aikaan luonnon monimuotoisuus vahvistuu ja maaperän kyky pidättää vettä ja ravinteita paranee. Hiiliviljely auttaa myös ruoantuottajia ja elintarviketeollisuutta sopeutumaan ilmastonmuutokseen.
BSAG:n ainutlaatuinen hanke kokoaa yhteen tutkijat, viljelijät ja yritykset edistämään kestävämpää ruuantuotantoa. Yritysten osallistuminen Carbon Actioniin on keskeistä, jotta hankkeen kunnianhimoiset tavoitteet voidaan saavuttaa.
Webinaarissa Carbon Action -hankkeen tutkimuksesta kertoo tutkimusprofessori Jari Liski (Ilmatieteenlaitos). Yritysesimerkkinä on Fazer, jonka toimintaa Carbon Actionissa esittelee yhtiön vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa. Kokemuksia yritysyhteistyöstä kertoo toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt (BSAG).
Kenelle
- Kaikille ruokaketjun toimijoille
- Yritysten ilmastoasioiden parissa työskenteleville
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBSin jäsenmaksuun
Lisätietoja
Angelina Kuokkanen, 0400 953 871, angelina.kuokkanen(at)fibsry.fi
Yhteistyössä mukana