Tässä FIBS Practice -tilaisuudessa
- Syvennät ymmärrystäsi yrityksen mahdollisuuksista vaikuttaa toimenpiteillään luontopääomaan ja luonnon monimuotoisuuteen
- Kuulet ekologisen kompensaation kehittämisestä luonnonsuojelulainsäädännön uudistamisen yhteydessä.
- Kuulet nettopositiivisuuden käsitteestä ja opit, mitä lievennyshierarkian mukainen luontovaikutusten hallinta edellyttää yritykseltä
- Saat käytännön vinkkejä ja uusia ideoita oman toiminnan kehittämiseen vertaisesimerkkien avulla.
- Pääset vaihtamaan ajatuksia muiden luontovaikutusten hallinnan parissa työskentelevien kanssa
Yritykset ovat heräämässä huomiomaan luonnon monimuotoisuuden ja luontopääoman osana vastuullisuustyötään. Tulevaisuuden toimintaedellytysten varmistaminen edellyttää, että yritykset panostavat luontopääomaan kohdistuvien vaikutusten hillitsemiseen, ja että luonnon monimuotoisuuden huomioiminen nostetaan osaksi ympäristövastuun strategioita ja liiketaloudellista päätöksentekoa.
Biodiversiteettivaikutusten tunnistamisen jälkeen seuraava vaihe on ryhtyä käytännön toimiin. Lainsäädäntö ja haittojen lieventäminen (mitigaatiohierarkia) ohjaavat käytännön toimenpiteitä, joilla yritys voi joko parantaa biodiversiteettiä tai vähintään lieventää tai kompensoida haitallisia vaikutuksia.
Ohjelma
Tilaisuuden avaus: Angelina Kuokkanen, yritysvastuuasiantuntija FIBS
Luontovaikutusten hallinta laajemmassa kuvassa, Ramboll Finland Oy
Ekologinen kompensaatio ja lainsäädäntö, Leila Suvantola, Ympäristöministeriö
Luontopääoma liiketoiminnassa – mitigaatiohierarkia ja käytännön toimenpiteet, Ramboll Finland Oy
UPM:n NPI-sitoumus – Luontokadosta kohti biodiversiteetin lisäämistä. Tuomas Kara, ympäristöjohtaja, UPM
Miten toteuttaa luonnon monimuotoisuutta osana kantaverkkoyhtiön yritysvastuuta? Satu Vuorikoski, vanhempi asiantuntija, ympäristö- ja yritysvastuu, Fingrid
Puhujat
Leila Suvantola toimii lainsäädäntöneuvoksena Ympäristöministeriössä.
Tuomas Kara on UPM Metsän ympäristöpäällikkö. Tuomas on ollut mukana kehittämässä metsäluonnon monimuotoisuuden mittareita, niiden raportointia ja hyödyntämistä UPM:llä. Hänen erityisasiantuntemustaan on metsäsertifiointijärjestelmät, talousmetsien luonnonhoito ja sen vaikuttavuuden mittarointi.
Satu Vuorikoski edistää ympäristöasioiden ja yritysvastuun toteuttamista ja kehittämistä vanhempana asiantuntijana kantaverkkoyhtiö Fingridissä. Koulutukseltaan hän on biologi ja tietojohtamisen ja johtajuuden KTM. Satulla on taustanaan myös useiden vuosien monipuolinen kokemus ympäristökonsultoinnista.
Rambollin luontoasiantuntijat kertovat tilaisuudessa mm. luontovaikutusten hallinnasta ja luontopääomasta liiketoiminnassa. Vaikutusten arvioinnin yksikön asiantuntijat toteuttavat luontovaikutusten arviointeja, kehittävät luontopositiivisia palveluita sekä tukevat yrityksiä järjestelmällisessä luontopääomatyössä olennaisuusanalyysistä tiekarttoihin.
Tilaisuuden avaa FIBSin yritysvastuuasiantuntija Angelina Kuokkanen.
Kenelle
Erityisesti organisaatioille, jotka ovat jo edes alustavasti aloittaneet työtään luontopääoman ja luonnon monimuotoisuuden parissa. Soveltuu myös niille, jotka haluavat päivittää ja syventää tietojaan aiheesta.
Niille, jotka ovat kiinnostuneita luontopääomasta ja luonnon monimuotoisuudesta osana yritysten vastuullisuustyötä.
Tilaisuus toimii yksittäisenä kertana, mutta tarjoaa aiempiin koulutussarjan tilaisuuksiin osallistuneille syvemmälle sukeltamista ja enemmän konkretiaa yritysesimerkkien kautta.
Osallistumismaksut
Tilaisuus sisältyy FIBS Pro -palveluun.
Peruutusmahdollisuus
Haluamme varmistaa, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua FIBSin nopeasti täyttyviin tilaisuuksiin. Tilaisuuden onnistumisen kannalta suunnittelemme esimerkiksi ryhmätyöt etukäteen. Näistä syistä johtuen tilaisuusilmoittautuminen tulee esteen sattuessa peruuttaa 48 tuntia ennen tilaisuuden alkua peruutuslinkin kautta tai sähköpostitse: fibs@fibsry.fi
Lisätietoja
FIBSin tiimi, 040 865 1285, fibs@fibsry.fi
FIBS pidättää oikeuden muutoksiin.