FIBSin vuoden 2024 tilinpäätös hyväksyttiin 8.5.2025 verkoston sääntömääräisessä kevätvuosikokouksessa. Samalla julkaistiin FIBSin vuosikertomus 2024.
FIBSin jäsenmäärä jatkoi edelleen kasvuaan ja oli vuoden lopussa 490 (445 vuonna 2023). Jäsenjakauma ja yritysjäsenten kokojakauma pysyi lähes samoissa luvuissa edellisvuoteen verrattuna. Vuoden 2024 Talouselämän TE 500 -listan Suomen sadasta suurimmasta yrityksestä jo valtaosa oli FIBSin jäseniä. Kaikki FIBSin jäsenet löytyvät verkkosivuiltamme.
”Vaikka FIBSin jäsenistö painottuu suuryrityksiin, jäsenkuntamme on erittäin monimuotoinen. Oppiminen vaatii erilaisia näkökulmia ja niitä verkostossamme riittää, mikroyrityksistä suuryrityksiin, kansalaisjärjestöistä elinkeinoelämän edunvalvojiin ja ministeriöihin,” kirjoittavat vuosikatsauksessaan FIBSin hallituksen puheenjohtaja Terhi Koipijärvi ja FIBSin toimitusjohtaja Kimmo Lipponen.
Ennätyksiä rikottiin jäsenmäärän lisäksi myös muun muassa tilaisuusosallistumisten ja -tyytyväisyyden sekä FIBSin Linkedin-seuraajamäärän osalta:
- Tilaisuuksia järjestettiin 70 (63 vuonna 2023) ja tilaisuuksien osallistujamäärä nousi nousi jälleen uudelle tuhat luvulle ja oli 8641 (7349).
- Tilaisuustyytyväisyyskeskiarvo nousi merkittävästi edellisvuoteen verrattuna käytännön hyötyjen osalta ja oli 4,3/5 (3,8/5 vuonna 2023). Myös tilaisuuteen kannatti osallistua -palautteiden keskiarvo nousi ja oli 4,6/5 (4,5/5)
- Kokonaisarvosana FIBSin toiminnalle pysyi edellisen vuoden tasolla ja oli 4,1/5.
- FIBSin vuoden 2024 jäsentyytyväisyyskyselyyn vastanneista 97 % vastaajista (98 %) suosittelisi FIBSiä muillekin.
- Vuoden toiseksi käytetyn jäsenpalvelu oli FIBSin jäsenkirje webinaarien jälkeen. Jäsentyytyväisyyskyselyyn vastanneet pitivät FIBSin viestintää hyvänä, selkeänä, aktiivisena sekä määrällisesti riittävänä.
- FIBSin Linkedin-seurajien määrä nousi 20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja oli vuoden lopussa jo 6233.
Jäsenpalveluiden uutuudet 2024
Kuluneen vuoden uusia jäsenpalveluita olivat Uudistavan liiketoiminnan valmennus, Luontoverkosto, Monimuotoisuuspäivä 2024 sekä Jäseniltä jäsenille -webinaarisarja. Syksyllä julkastiin Excellence Finlandin ja Keto Software kanssa kehitetty CSRD Pulse -itsearviointityökalu. FIBSin työkalukokonaisuuteen sisältyivät CSRD Pulsen lisäksi edellisvuosien tapaan myös Monimuotoisuussitoumus, Monimuotoisuussjohtamisen itsearviointityökalu sekä 4FRONTin kanssa kehitetty Yritysvastuun itsearviointityökalu.
”Jäsentemme kestävyystyön maturiteettitasot vaihtelevat. Olemme siksi panostaneet kyvykkyyksien kasvattamiseen ja sisältöjen entistä selkeämpään kohdentamiseen, jotta kaikki jäsenet löytäisivät itselleen kaikkein parhaiten sopivan tason ja keskustelukumppanit,” kirjoittavat Terhi Koipijärvi ja Kimmo Lipponen katsauksessaan.
Kumppanuudet keskeinen osa FIBSin jäsenpalveluiden tuotantoa
FIBSin tilaisuuksia tuotettiin yhteistyössä yhdentoista FIBS Partnerin kanssa. Kevällä käynnistyi haku vuoden 2025-2026 FIBS Partneri –kaudelle, johon valittiin 14 uutta yhteistyökumppania.
Ylimmälle johdolle ja talousjohtajille suunnattuja tilaisuuksia tuotettiin yhteistyössä strategisen kumppanin KPMG:n kanssa. Myös tiivis yhteistyö kansainvälisen kumppanin WBCSD:n kanssa jatkui sekä jäsenpalveluidemme tuotannossa että kansainvälisen vaikuttamistyön osalta.
Vakaa talous – Vuoden 2025 näkymät erittäin positiiviset
FIBSin toimintavuosi 2024 oli myös taloudellisesti onnistunut. Talous pysyi selvästi ylijäämäisenä edellisten vuosien tapaan ja oli 147 640 euroa eli selkeästi budjetoitua parempi. Yhdistyksen oma pääoma vahvistui entisestään. Kokonaistuotot olivat 1 452 369 euroa (1 240 342 euroa vuonna 2023). Jäsenmaksut (1 408 255 euroa) kattoivat kokonaistuotoista 97 %. Tilikauden aikana syntynyt ylijäämä kirjataan taseeseen vahvistamaan yhdistyksen omaa pääomaa ja tulevaisuuden vakavaraisuutta.
Geopolitiikan epävarmuuksista ja kasvavista FIBSin jäsenpalveluihin kohdistuvista odotuksista huolimatta FIBSin tulevaisuuden näkymät ovat erittäin positiiviset. Viime vuosien taloudellinen tulos ja jäsenmaksujen maltilliset korotukset auttavat kohtamaan yleisiä kustannusten nousupaineita ja palveluiden laadun varmistamista.
”Dialogi yritysten, julkisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan välillä on yhä tärkeämpi kestävyysongelmien monimutkaistuessa. Meitä tarvitaan nyt enemmän kuin kenties koskaan olemassaolomme aikana ja olemme valmiita ottamaan haasteen vastaan,” toteavat Terhi Koipijärvi ja Kimmo Lipponen katsauksessaan.
Lue lisää: FIBSin vuosikertomus 2024 (pdf)
Lisätietoa: fibs@fibsry.fi